Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.07.2015, 16:47   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Marcello Lippi Kimdir?

Marcello Lippi Kimdir?



Marcello Lippi, 12 Nisan 1948 tarihinde, İtalya’nın Viareggio şehrinde dünyaya gelmiştir. Eski bir futbolcu olan Lippi, defans pozisyonunda görev almış ve İtalya milli takımının da önemli parçalarından biri olmayı başarmıştır. Futbolculuk kariyeri boyunca, Sampdoria, Savona, Pistoiese, Lucchese forması giymiş olan Lippi, toplam 363 lig maçında görev almış ve 7 kez fileleri sarsma başarısı göstermiştir. Aktif futbolculuk kariyerine nota koyduktan sonra sırasıyla, Sampdoria, Pontedera, Siena, Pistoiese, Carrarese, Lucchese, Atlanta, Napoli, Juventus, Inter, Juventus, İtaly ve Guangzhou Evergrande takımını çalıştırmış olan Lippi dünyanın en başarılı 20 teknik adamından biri olarak kabul edilmektedir. Kariyeri boyunca kazanmadık kupa bırakmayan Lippi, İtalya milli takımını da 2006 yılında FIFA Dünya Kupası’nda şampiyon yaparak İtalya’nın Trapattoni ile beraber gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörü olmayı başarmıştır.

Teknik direktörlük kariyeri boyunca, 1 FIFA Dünya Kupası, 5 İtalya Serie A şampiyonluğu, 2 Çin Süper Ligi, 1 İtalya Kupası, 1 Çin Federasyon Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 AFC Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 de Kıtalararası Kupa’sı bulunan Marcello Lippi sıra dışı bir teknik adam olarak kabul edilmektedir. Lippi ayrıca dünya hem UEFA hem de AFC Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış teknik adam olarak kayıtlara geçmiştir. Ayrıca Marcello Lippi, birçok defa da dünyada yılın futbol adamı ve teknik adamı seçilmeyi başarmıştır. En büyük başarılarını ise, Juventus ile yaşamış olan Lippi, İtalya dışında sadece Çin’de ulusal kupalar kaldırma başarısı göstermiştir. 1994’te başında geçtiği Juventus ile 1996’da UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanma başarısı gösteren Lippi sonrasında 1997 ve 1998’de finaller oynasa da kupaları Borussia Dortmund ve Real Madrid’e kaptırmıştır. 2003’de 4 kez Juventus ile Şampiyonlar Ligi finaline çıkma başarısı gösteren ve bu alanda rekor kıran Lippi bu sefer de kupayı ezeli rakibi AC Milan’a kaptırmıştır.

1994’te başına geçtiği Juventus’ta 5 yıl kalan Lippi 5 yılda toplam 244 resmi maçta görev yapmış ve 137 kez sahadan galip ayrılma başarısı göstermiştir. Juventus sonrasında Inter’in başına geçen Lippi burada fazla kalamamış ve eski kulübü ve efsane olduğu Juventus’a geri dönmüştür. İkinci Juventus döneminde, toplam 161 resmi maça çıkmış olan Lippi, 90 kez sahadan galip ayrılmayı başarmıştır. Sonrasında İtalya bir daha kulüp takımı çalıştırmayan Lippi iki ayrı dönemde İtalya milli takımını çalıştırmış ve 2006’da Dünya Kupası zaferi gelmiştir. 2010’da tekrar İtalya’nın başına geçen Lippi, bu sefer hayal kırıklığı yaratan bir performans sergilemiş ve İtalya’dan ayrılmak zorunda kalmıştır.

__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (17.08.2015 Saat 10:59 ) değiştirilmiştir.
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla