Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.07.2015, 04:06   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeşil Çitler Nasıl Yapılır ve Hangi Ağaçlar Dikilir

Yeşil Çitler Nasıl Yapılır ve Hangi Ağaçlar Dikilir

Yeni kurulan bir çiçek meyve ya da sebze bahçelerinin etrafının koruma ve sınıflanmasında çeşitli malzemelerden yararlanılır. Taş duvarlar demir veya tahta parmaklıklartel örgüler veya yeşil çitlerle bahçenin etrafını sararak koruma altına alabilirsiniz.

Yeşil Çit olarak kullanılan bitki ya da ağaçlar iki gruba ayrılır:

1. Yapraklarını yaz kış dökmeyen ağaçlardır bunlar dadikenli veya dikensiz olurlar. Dikenli olan ağaçlar şunlardır: Gladiçya Maklora Akasya Kardiken Akdiken.

2. Dikensiz olup da yapralarını bütün yıl muhafaza eden ağaçlarda şunlardır: Servi Mazı Defne Taflan Liguturun Mersin ve Şimşir.


Yeşil çit dikmek için bahçenin etrafı 50-60 cm genişliğinde ve 40-50 cm derinliğinde boydan boya bir hendek açılır. Hendeğin içerisinde dibindeki toprak kabartılır ve üzerine çürümüş gübre konularak toprak hazırlanır. Buraya dışarıdan alınan 2-3 yaşındaki yeşil çit fidanları iki sıra üzerine 35-40 cm aralıklar ile saç ayağı şeklinde dikilir ve hendek toprak yüzeyinden 5-6 cm derinliğine kadar doldurulur.

Servi Mazı gibi ağaçlar ise sonbahar ya da ilkbaharda dikilir. Bahçeleri rüzgardan korumak amacıyla çitler yapılırsa 4-5 m yükseklik gerekir.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla