Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2015, 03:04   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rezene Faydaları Yararları

Rezene Faydaları Yararları

Latince ismi Foeniculum Vulgaredir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir kültür bitkisidir. Yaprak parçaları iplik şeklinde, çiçekleri san renktedir. Rezene yağı anetol adı verilen maddeyi içerir. Rezene meyvesinde %2-6 eterik yağ,%12-18 yağ %4-5 şeker, %20 protein içerir. Bitkinin diğer organlarında kahve, tarçın, anis, benzoik asitler, vanilin vardır. Bibersi bir kokusu vardır. Rezene yüzlerce yıldır aromaterapi için Asyada ve Hindistanda Amerikada, Avrupada ve Akdeniz ülkelerinde bilinen bir yağdır.



Herbal Terapi

Sindirim sisteminde gaz söktürücü ve mide rahatsızlıklarında, kolit adını verdiğimiz karın ağrılarında, kabızlıkta, hıçkırıkta, bulantıda kullanılmaktadır. Boşaltım sistemi rahatsızlıklarından diüretik etki adını verdiğimiz idrar söktürücü etkisinden dolayı vücuttaki ödem adını verdiğimiz şişliklerin tedavisinde, idrar yolları iltihabında, böbrek taşında etkilidir. Görmenin zayıf düştüğü durumlarda kullanılır. Mensruasyon bozukluklarında, sütün olmaması durumlarında, mensruasyonun olmaması durumlarında, ağrılı mensruasyonlarda kullanılır. Solunum sistemi rahatsızlıklarından hıçkırıkta, kronik bronşitte kullanılır. Bebekler grip oldukları zaman sularına konulur.

Aromaterapi

Rezene aromatik yağı tatlı ve anason tadındadır. Biber kokusundadır. Sindirim sistemi için iyi bir maddedir. İdrar söktürücü, tonik ve antiseptik özelliği mevcuttur. Karın ağrılarında, mensruasyona bağlı kramplarda, fiziksel aktivitenin artırılmasında etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Olgun ciltlerde, yaralarda, selülit tedavisinde kullanılır. İyi bir tonik ve antiseptik etkiye sahiptir.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, lapa tarzında, banyoda, solunum yolu ve kompres tarzında kullanılır. Banyoya bir kaç damla konularak vücut enerjisini artırır. Masajda ve buğu tarzındaki uygulamalarda dilüe edilmelidir. Rezene yağı dilüe edilmeden kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve epilepside risklidir.

Uygun Karışımları

Sardunya Lavanta Gül Santal esansı.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla