Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.08.2015, 13:58   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sedef Çiçeği Hakkında - Lunaria Annua -

Sedef Çiçeği Hakkında - Lunaria Annua -


Çimlenme : Kolay
Çiçekler : Beyaz,mor ve leylak geçişli renklerde çiçeklenir.Kuruyan tohum keseleri ve dalları dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Çiçeklenme döneminde kesme çiçek olabilir.
Bakım : Kolay
Ekim : Şubat'tan Mart Dönemi, Sonbahar ortası
İdeal : Yalnızca 60 - 90 cm. yükselilen bitki arka bordür için idealdir.
LUNARIA ANNUA :
Sadakat bitkisi olarak ta bilinen Luneria, Sedef Çiçeği adını yaz sonunda dallarını süsleyen yarı şeffaf tohum keselerinin, Güneş altında sedef gibi parlayan renginden alır.
Baharla birlikte gösterişli beyaz ve mor çiçekler açan bitki, bu dönemde kesme vazo çiçeği olarak da kullanılabilir. Bitki tohuma bırakıldığında ise fotoğraflarda gördüğünüz mucizesini gerçekleştirerek, saydama yakın , sedefi andıran tohum keseleri üretir.
Başta yeşil olan keseler; yaz sıcaklarında kuruyacak ve uzun yıllar vazolarınızı süsleyip ,dekorasyonunuzu tamamlayacak, uzun dalları , ne şeklinden ne de renginden hiçbirşey yitirmeden süsleyecektir.
Sedef çiçeği, kendi döktüğü tohumlardan her yıl sürer. Yarı dayanıklı bitki, gölgelik nemli toprak bitkisidir. Baharda kelebekleri kendine çeken mor ve beyaz çiçekleri, sezon sonu dekoratif dalları için , bakımı ve yetiştirmesi oldukça kolay bu bitkiyi bahçenize misafir ettiğinize hiç pişman olmayacaksınız.
Tohumların çimlenme testi yapılmış, taze olarak paketlenmiştir.
Tüm ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve doğru tohumdan çimlendirme bilgileri, tohumla birlikte alıcıya gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır. Birden fazla alışveriş yaptığınızda bu alışverişler, tek bir pakette toplanarak Kargo masraflarından tasarruf etmeniz sağlanır. Tüm kargolar tarafımızdan ücretsiz olarak sigortalanır.


Konu Papatya tarafından (17.08.2015 Saat 16:35 ) değiştirilmiştir.
Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla