Konu: Peder Bank
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.08.2015, 09:20   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Peder Bank

Peder Bank

Yok döviz yükseldi,yok altın düştü,yok karttan çekelim,yok kredi alıp otuz bin milyon yıl ödeyelim.O banka mı bu banka mı,hiç gerek yok.Ne Avrupa’da ne Amerika’da benzeri olmayan bir finansal kaynak var yurdumda,Peder Bank.

Peder Bank.Baba,bildiğin baba.Babadan alınan para en keyifle,en hunharca ve en tatlı harcanan para.Neticede kaynağı belli,düzenli akışı belli,yöntem belli,biraz naz,biraz ajitasyon,biraz mırın kırın ‘tık’ para elinde.

Şubeden şubeye servis anlayışı değişse de,hizmet kalitesi benzeştir. “Baba bana para ver.” cümlesi ile kapıları ardına kadar açılan,kefilsiz,faizsiz,en süper yanı ise geri dönüşümsüz kredi veren aşmış kuruluştur. Öğrenim kredisi,ihtiyaç kredisi,tüketici kredisi,evlilik kredisi,lazım olur yanında dursun kredisi,hatta araç kredisi.Bazı arabaların arkasında ‘Babam sağ olsun” yazısını görmediniz mi?

Peder Bank.Müşteri numarası yok,sıra beklemek yok, "Anane kızlık soyadı"nı zaten sormaz,biliyordur, iftiharla değiştirmiş yerine kendi soyadını vermiştir. ‘’Para lazımdı” şifresini girmen yeterlidir.Sabit mudilerinin telefondaki ses tonundan bile meramını anlayabilir.Zırrrnn…Aloo… Alo, Babaa. Söyle kaç para?

O her geldiğinde yürek çarpıntısına sebep olan kredi kartı ekstrelerinden yollamaz.Tek ekstre,limiti aştığınızda gelen azarlama,yahut likidite sıkıntısı olduğuna dair “Size para yetiştiremiyorum”lar. Ki, bunlar da bir kulaktan girer öbür kulaktan çıkar.

Dilekçe yok,dosya masrafı yok.Direkt talebinizi iletin.O da size direkt “Para mı basıyorum ben?" diyebilir,hesap işletim ücreti olarak bir iki sitem, “Naaapıyonuz bu kadar parayı”, call center görevlileri (anne-abla-abi) aracılığıyla sorgu yöneltebilir ama eninde sonunda verecektir.Kredi notu eğitimdeki başarı,efendilik,sevgi gösterileri, babanın keyfiyle orantılı olarak yükselebilmektedir.Alternatifi Valide Bank olsa da,mali denetimde anneden de para tırtıklandığı tespit edilirse kesenin ağzı büzülebilir.

Peder Bank.Her daim açık banka.Ne anne parası,ne koca parası ne kendi kazandığın para.Karış kadarken de kazık kadarken de en tatlı parayı sağlayan banka. Batmaz fona devredilmez. (iflas etse dahi gurur yapar bulur buluşturur).En düşük bütçeli şubesi dahi evladını maddi sorunlardan muaf tutmaya ve kendi çapında lükse kavuşturmayı hedeflemiş banka.Mudileri hiçbir zaman memnun olmayan,hep “az veriyor” denen banka.Gün gelip kendileri para kazanmaya başladıklarında kıymetini anladıkları banka.Yıldızlı yaldızlı maaşlar ilk haftada suyunu çekerken, “Git pantolonumu getir” müjdesindeki o baba pantolonun cebinin nasıl yıllarca ve hâlâ yettiğine hayret ettiren banka.

Peder Bank en bir süper bankadır.
En bi eli öpülesidir.
Kıymeti bilinmelidir.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla