Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.08.2015, 20:43   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Büşra Periz Kimdir Biyografisi

Büşra Periz Kimdir Biyografisi





Büşra Periz 11 Kasım 1992’de Rize’de doğmuştur.

Sesini ilkokulda öğretmeninin keşfetmesiyle müziğe yöneldi. Müzik hayatına Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı. Liseden sonra Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okudu.

Trabzon’da lisede okuduğu yıllarda arkadaş grubu ile birlikte besteler yapıyor, internette paylaşıyordu. Yine bir gün bir şarkı yaptı, internette paylaştılar. İzlenme sayısı bir buçuk milyonu geçti. Hiç beklemiyordu bu kadar izleneceğini. Grupta dört-beş kişi vardı, Büşra Periz şarkıyı tizden söylüyordu ama ön planda değildi. Behzat Gerçeker paylaştığı şarkıyı dinlemiş ve fark etmişti. "Orada bir ses var, o kimin sesi" diye arayıp bulmuş.

Daha sonra Behzat Gerçeker 2015 yılında çıkardığı Enbe Orkestrası albümünde 6 genç isme yer vermişti. Bunlar arasında Büşra Periz’de vardı. Yine albümde yer alan bir başka genç isim İlyas Yalçıntaş ile Olmazsa Olmazımsın şarkısını seslendiren Büşra Periz dinleyicilerden tam not aldı.

Halen İTÜ’de müzik öğretmenliği yapan genç şarkıcı 8 yıldan beri de Keman çalıyor.

Büşra Periz, 2013 yılında O Ses Türkiye’ye katılmış fakat seslendirdiği şarkıdan ve heyecanından dolayı jüriyi kendine döndürememişti.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla