Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.01.2013, 00:27   #1 (permalink)
heLen
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Çamur Bakımı Nelere İyi Gelir?



Vücudun, içerisinde çeşitli içerikler bulunmakta olan ılık bir çamur banyosunda belirli bir süreyle tutulmasıdır. Yüz bölgesine uygulanan bazı çamur maskeleri de olmasına karşın, çamur banyosu genellikle boyun bölgesine kadar vücudu çamurda tutarak gerçekleştirilir.

Çamurun değişik ve çeşitli içerikleri olabilir: örneğin içeriğinde radyoaktif elementler ve kükürt bulunmakta olan çamurun romatizma, cilt hastalıkları, ciğer ve dalak rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi sindirim ve sinir sistemiyle ilgili yararları da vardır. Bazı tür çamur banyolarında volkanik kül ve çeşitli mineraller de bulunur.

Bazı dillerde "moor" yani iyileştirici toprak olarak da isimlendirilen çamur banyolarının çeşitli vitamin ve doğal antibiyotik içerenleri de vardır.

Nelere iyi gelir ?

Çamur hafif ağrı ve acıları iyileştirir, kan dolaşımını artırır, kasları rahatlatır bundan başka cildi arındırarak yumuşak ve temiz hale getirir. Bilimsel araştırmalar çamur banyolarının aşağıdaki yararlarını da kanıtlamıştır:


Hücre yenilenmesi: kolajen üretimini artıran bir antioksidan olduğu için yaşlanma sürecini yavaşlatır.
Sıkılaştırıcı: cilt üstünde bulunmakta olan ölü hücre ve diğer pisliklerin atılmasını sağladığı için sıkılaştırıcı etkileri vardır
Hormon dengeleyici: regl dönemi öncesi sendromu adı verilen dönemin olumsuz etkilerine karşı savaştığı gibi hormon dengeleyici etkileriyle regl dönemi güçlüklerinin azalmasını temin eder.
Doğal iltihap savar: yorgunluk, aşırı zorlanma, veya bazı hastalıklar (artrit, romatizma) nedeniyle meydana gelen kas ve kemik problemlerini giderir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Stresi azaltan doğal bir yöntemdir. Dolayısıyla bilhassa sporcular veya efor gerektiren ağır işleri olan kimseler için çok yararlıdır.

__________________
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla