Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.09.2015, 16:11   #3 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kara Kedi Geçmesi Uğursuzluktur İnancı Nereden Çıktı?

Kara Kedi Geçmesi Uğursuzluktur İnancı Nereden Çıktı?

Halk arasında kara kedi önümüzden geçince uğursuzluk getirir diye çeşitli batıl inanışlarımız vardır. Bazılarımız buna inanır bazılarımız da umursamaz. Evde kara kedi beslemek iyi değildir diye düşünen kişiler çoktur. Peki gerçekten kara kedi uğursuzluk getirir mi?

Çocukken kara kedi yanımızdan geçince hemen birbirinizin saçını çekenlerden misiniz? Acaba neden böyle bir şey yaptığınızı hiç düşündünüz mü?

Bir kişinin önünden kara kedi geçmesi uğursuzluğunun nedeni anlamak için çok eskilere gitmek gerekiyor. Milattan önce 3000 yılları Mısırlılara dayanmaktadır.

kedi

Kediler Kutsa Hayvanlardı
Kediler o zaman kutsal bir hayvan olarak görülmekteydi hatta dişi kara kedilerin tanrıça olarak kabul ettikleri bile bilinmektedir. O yıllarda kedileri ölümden ve hastalıktan korumak için kanunlar bile yapıldığı görülmüştür.

Mısır medeniyetini derinden etkilemişlerdir. Hatta o yıllarda kedilerin ölümünden sonra onları mumyalanması bile yapılıyordu. Yalnız Avrupa’da kedinin bu kadar önemliliği yoktu. Çünkü kedilerin nankörlüğünden dolayı yakılması için bile yeterli bir sebepti.

İngiltere ve Fransa’da özellikle siyah kediler şanssızlık sembolü olarak görünmekteydi.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla