Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.09.2015, 21:17   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Altın Sarısı Nasıl Bir Renktir?

Altın Sarısı Nasıl Bir Renktir?


Altın doğası gereği, dünyadaki her ülke ve kültür için zenginlik ve prestij gösteren en değerli emtialardan biridir. Tarih boyunca değerini koruyan altın, fiziki ve kültürel değerinin dışında, renk olarak da başarı ve zaferin rengidir. Kazananların rengi olarak görülen altın bolluk, refah, lüks, kalite, prestij, psikoloji refah, maddi zenginlik, şan, şöhret, kendine güven, metanet, neşe ve kimi zaman da savurganlıkla sembolize edilmiştir.

Altın sarısı nasıl bir renktir?

Altın sarısı sarı ve turuncu tonlarının karışımından elde edilen, sıcak bir renk tonudur. RGB renk çemberinde %87,5 sarı ve %12,5 oranında kırmızı rengin karışımından elde edilir. Sarı ve turuncunun oranına göre farklı altın sarısı tonları vardır.

Altın sarısının etkileri nelerdir?

Altın sarısı bolluk, refah ve prestijin yanı sıra üst düzeyde, maneviyat, yüksek idealler, bilgelik, ilham, anlayış ve aydınlanma ile ilişkili bir renktir. Taşıdığı olumlu özelliklere rağmen çok fazla altın sarısı renk bencillik, kendini aşırı beğenme, fırsatçılık, başarısızlık korkusu ve cimriliğe neden olabilir.

Altın sarısının pozitif ve negatif özellikleri nelerdir?

Altın sarısının pozitif etkileri: İyimserlik, , kendine güven, metanet, yaratıcılık, başarı, bolluk, zenginlik, anlayış, kendine değer verme, bilgelik, merhamet, sevgi, tutku, neşe, karizma, kazanmak

Altın sarısının negatif etkileri: Başarısızlık korkusu, zenginlik korkusu, ben merkezli, güven eksikliği, sahtelik ve samimiyetsizlik.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla