Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.09.2015, 21:29   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Uluslararası Ticaret ve Finans Mezunları Nerelerde Çalışır?

Uluslararası Ticaret ve Finans Mezunları Nerelerde Çalışır?


Üniversitelerde dört yıllık olarak okunabilen Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü bir lisans programıdır. Bu bölüm, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi üniversitelerde mevcuttur. Artan ticaret hacmi ve finansman ihtiyacı nedeniyle bu bölüme olan ilgi de artmıştır.

Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü dersleri arasında; genel matematik, sosyal bilimin ilkeleri, hukukun temelleri, işletmeye giriş, mikroekonomi, makroekonomi, pazarlama, Atatürk ilke ve İnkılapları, Türk dili ve edebiyatı, İngilizcede akademik beceriler, finansal muhasebe, finansal kurumlar ve piyasalar, istatistik, uluslararası ticari işlemler, fiyat teorisi, Türk ekonomisi, para ve banka, banka yönetimi, finansal makroekonomi, uluslararası ticaret ve yatırım, uluslararası finans, işletme finansmanı, yönetim ve maliyet muhasebesi, finansal kurumların yasal yapısı, uygulamalı piyasa analizi, uluslararası ticaret ve projelerin finansmanı, finansta sayısal yöntemler, sigortacılık yönetimi, yatırım analizi ve portföy yönetimi, finansal risk yönetimi, gelişmekte olan ülke piyasaları, çok uluslu şirketler ve yabancı yatırımlar gibi dersler sayılabilir.

Bu dersleri alarak başarılı olmuş ve mezun olmaya hak kazanmış öğrenciler için oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur. Öğrenciler; özel şirketlerin finans, muhasebe, satın alma, ihracat, ithalat ya da hazine departmanlarında, sigorta şirketleri, yatırım şirketleri gibi finansal kurumlarda, bankalarda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bunlara ek olarak, yüksek lisans yaparak üniversitede kalmak ve akademisyen olmak da öğrencilerin seçenekleri arasındadır.

Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca dikkat etmeleri gereken bazı noktalar da mevcuttur. Bunların başında özellikle yaz dönemlerini staj yaparak değerlendirmeleri gelir. Öğrenciler okulları tarafından zorunlu tutulmasa bile yaz dönemlerinde staj yaparak deneyim kazanmaya ve kariyerlerine ne şekilde yön vereceklerine karar vermeye çalışmalılardır. Bunun yanısıra ekonomi ve finans haberlerini yakından takip etmeli ve gündemdeki olaylara uzak kalmamalıdırlar.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla