Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.09.2015, 19:00   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kayseri Yöresi Bardak Mantısı

Kayseri Yöresi Bardak Mantısı
Malzemeler:
-3 su bardağı un
-1 adet yumurta
-tuz
-su
İç Malzemesi:
-1kg patates
-1 adet kurusoğan
-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz ,karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Üzeri için:tereyağı ve pulbiber
Salçalı sos, Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp ezin....
Soğanları rendeleyip yağda kavurun baharatlarıda soğanlara ekleyip karıştırıp biraz daha kavurun ve patateslere ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakın...
Unun ortasına yumurtayı kırın tuzu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyip sert bir hamur yapıp iyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20dk dinlendirin....
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup iki bezeye ayırın ilk bezeyi fazla ince çokta kalın olayacak şekilde açın.....



Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesip yuvarlaklar çıkartın...
Ve Kestiğiniz yuvarlakların ortasına hazırladığınız patatesten koyup iki ucunu parmaklarınızla iyice kapatıp yarım ay şekli verin.... İkinci hamuruda aynı şekilde yapın....
Büyük bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suya biraz tuz ekleyip hazırladığınız mantıları kaynayan suda yaklaşık 9dk haşlayın...
Mantılar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını eritip pul biberle biraz kavurup haşlanan mantıların üzerine dökün...
Ve tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ile servis yapın...

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla