Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.09.2015, 10:17   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Elazığ Cevizli Sucuk Tarifi

Elazığ Cevizli Sucuk Tarifi







Cevizli Sucuk Tarifi'nin Malzemeleri
3 su bardağı pekmez
yarım kilo ceviz içi
4 su bardağı su
yarım su bardağı nişasta
yarım su bardağı un
arım su bardağı şeker
Cevizli Sucuk Tarifi'nin Yapılışı
Pekmezi suyu bir tencereye koyun. Karışımdan 1 su bardağı kadar alın ve bir kabın içinde un, nişasta ekleyerek ve çırpın. Topak olmayacak şekilde sonra kaynayan pekmezli suyun içine şekeri dökün ve karışımı (unlu nişastalı )yavaş yavaş ilave edin (tahta kaşık kullanın). Pasta kreması kıvamını yakalayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca altını kapatın ve yorgan ipliğine dizdiğiniz cevizleri tencereye batırıp çıkartın ve uygun bir yere asın. 2 gün kadar bekledikten sonra streç filmle sarın. Yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz. Yapımı çok eğlenceli ve çok lezzetli mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla