Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.09.2015, 21:03   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Lahananın Cilde Faydaları Nelerdir?

Lahananın Cilde Faydaları Nelerdir?


Özellikle kış aylarında kullanılan yemeklerin bir parçası olmasının yanında cilt ve saç bakımında da tercih edilen bir besin maddesidir. Sıkça kullanılmasında zengin bir vitamin deposu olmasının önemi büyüktür.

Lahananın Cilde Faydaları

Lahana içeriğinde B, C ve E vitamini bulundurur. Özellikle E vitamininin cilt yaşlamasına karşı etkili bir silah olduğu bilinir.

Bu sebze içeriğinde birçok organik asit bulundurur. Organik asitlerin birleşimi ile cilt üzerinde güçlü bir kalkan meydana gelir. Bunun sonucunda ise cildin özellikle dış etkenlere karşı savunmasız kaldığı anlarda kalkan devreye girerek cildin korunması sağlanır.

Antioksidan özellik göstermesiyle bilinen lahana, bu sayede vücut için son derece zararlı olan toksinlerin atımını kolaylaştırır. Böylece cildin, toksinlerin etkisiyle kırışması durumu son bulmuş olur.

Süt İle Hazırlanan Lahana Maskesi

1 adet büyük lahana yaprağı

1 çay bardağı süt

İlk olarak lahana yıkanır, ardından ince ince kıyılır. Kıyılan lahanalar bir kaba alınır, üzerine süt eklenir. İki malzeme karıştırılarak kısık ateşe konur ve lahanaların yumuşaması beklenir. Lahanalar yumuşayınca ateş söndürülür. Karışımın soğuması beklenir. Soğuyan karışım tüm yüze ve boyun bölgesine uygulanır. Bu maskenin ciltte bekleme süresi 20 dakikadır. Sürenin bitiminde cilt ılık suyla temizlenir.

Bu maskenin kullanılış amacı cildin yaşlanmaya karşı daha dirençli olmasının sağlanmasıdır.

Bal İle Hazırlanan Lahana Maskesi

1 adet büyük lahana yaprağı

1 yemek kaşığı bal

Maskenin yapımında ilk olarak lahana güzelce yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su doldurulur. Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan lahanalar süzülür. Elde edilen suya 1 yemek kaşığı bal eklenir. Ilıklaşan maske bir parça pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Hem yüz hem de boyun için ideal bir maske olan lahana maskesi ciltte yarım saat bekletilir. Sürenin bitiminde cilt ılık suyla temizlenir.

Bu maske özellikle cildin nemini yitirdiği zamanlarda cildin tekrar eski formuna kavuşması için kullanılır. Etkisini göstermesi için düzenli kullanımı şarttır.


DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla