Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2015, 15:52   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hardal Rengi Nasıl Bir Renktir?

Hardal Rengi Nasıl Bir Renktir?


Sonbahar gelince dışarıda sarı ve kahverengine yakın yapraklarla dolu sokaklarla karşılaşılır. Rüzgarla birlikte yemyeşil yapraklar dökülerek hüzünlü bir ortamda bulunmayı sağlar. Halk arasında hardal sarısı olarak bilinse de hardal başlı başına farklı bir renktir.

Hardal siyah, sarı ve beyaz renkte çiçeklerden oluşan bir baharat türüdür. Amerikanın keşfinden sonra dünyaya yayılan bir baharat ve sos olmuştur. Ülkemizde çok kullanılan baharat olmasa da çok uluslu yiyecek şirketleri sayesinde sıkça rastlanılması mümknüdür. Hardal denildiğinde akla ilk olarak sarının koyusu bir renk tonu gelir.

Hardal rengi kahverenginden açık, sarıdan koyu bir renktir. Ten rengine benzese de birkaç ton daha koyusudur. Çoğunlukla keten gömlek ve pantolonlarda kullanılır. Çok sevilen bir renk olmasına rağmen kombin yaparken en çok yapılan yanlış kırmızıyı kullanmaktır. Kırmızı, kahverengi ile uyum sağlayan giden ancak hardal renginin soğukluğu ve iş ciddiyetini kıran bir renktir. Hüznün temsili olan sonbahar rengi hardalla kombin yapmak için tavsiye edilen renkler siyah ve gridir.

Hardal renk olarak giyim, mobilya ve boyacılık sektöründe yaygın olarak kullanılan bir renktir. Bu rengin psikolojik olarak ilk çağrışımı sadeliktir, diğer anlamları ise kötü duygulardan sıyrılmaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla