Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2015, 16:30   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Nasıl Kazanılır?

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Nasıl Kazanılır?


Kimya maddenin özelliklerini, yapısını, bileşiminde meydana gelen değişiklikleri, çeşitli şekillere dönüşmesini inceleyen ve elde edilen sonuçları belirli kanunlarla ilişkilendiren bilim dalıdır.

Kimya Mühendisliği teknolojinin birçok dalında kullanılan ve bu alanları etkileyen bir mühendisliktir. Bu sebeple kimya mühendisleri laboratuvardaki deneylerle başlar, büyük ölçekteki süreçleri tasarlar ve bu süreçleri gerçekleştirilmesinde büyük rol oynarlar. İyi bir kimya mühendisi kimya bilimini, mühendislik disiplinini, ekonomi bilimini, matematik, fizik, biyoloji, mikrobiyoloji, biyokimya ve bilgisayar bilgileri ile birleştirebilmeli ve bunları süreçlerde iyi uygulayabilmelidir.

Yalnızca Atılım Üniversitesi'nde bulunan Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü temel kimya bilgisini mühendislik becerileri ile birleştirip ham maddeden ürüne kadar olan tüm süreci inceleyebilen, verilen uygulamalı kimya becerisiyle Ar-Ge çalışmalarına yön verebilecek nitelikli mühendisler yetiştirme amacıyla kurulmuştur. Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır. Bölümün İngilizce eğitim vermesi ise adayların rakipleri arasından sıyrılmasını sağlayacak bir başka önemli özellik. Bölümün iş imkanlarının çok geniş olması ve bölümün seçkin profesyoneller yetiştirmesi bölümü tercih edecek öğrenci adayları için çok önemli bir etken olacaktır.

Bu bölümü tercih edecek öğrenci adaylarının labaratuar ortamında çalışmayı seven, ayrıntılardan bir bütün ortaya çıkarabilecek, matematik, fizik, biyoloji ve kimya ve bilgisayar gibi teknik derslerine ilgi duyan kişiler olması önemlidir.

Kimya Mühendisliği ve Uygulmalı Kimya bölümü okumak isteyen adayların YGS ve LYS'ye girmesi ve yeterli oranda puan türünü elde etmesi gerekiyor. YGS'de herbiri 40'ar sorudan oluşan Matematik, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerinden oluşan bir sınav türüdür. LYS'ye girilebilmesi için gerekli olan barajı aşıp özellikle YGS-1 ve YGS-2 puan türünde iyi bir puan yapılması gerekir. LYS ise 5 bölümden oluşur. LYS-1 ve LYS-2 matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji testlerini içeren bu iki sınava girip yeterli olan puan aldındığı taktirde bu bölümde okumaya hak kazanılır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla