Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2015, 16:32   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Japon Dili ve Edebiyatı Nasıl Kazanılır?

Japon Dili ve Edebiyatı Nasıl Kazanılır?


Küreselleşen dünyada Doğu ile Batı birbirine otuz yıl öncesine göre çok daha yakındır. Yeni dünyanın hiç şüphesiz en önemli aktörlerinden biriyse Japonya'dır. Japonya gerek ekonomi ve sanayideki gücüyle, gerek ülkeler arası ilişkilerdeki rolüyle ve gerekse samuraylardan animelere kültürüyle bugünün dünyasında cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

Ülkede dil olarak Japonca konuşulur. Japonca ülkede bulunan 127 milyon insan tarafından konuşulan ve dünyanın bu nufüs çokluğu sayesinde en çok konuşulan dillerinden biri olması çok önemlidir. Dili konuşan insanların niceliği kadar niteliği de üstünde durulması gereken bir husustur çünkü pazarda birçok sektörde Japon şirketlerinin var olduğu gibi Japonya'nın birçok dış misyonu bulunur.

Ülkemizde Japon Dili ve Edebiyatı bölümü sadece iki üniversitede bulunur. Bunlar; Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi (Kayseri)'dir. Bölümün dil ve edebiyat olarak geçmesi öğrencilere sadece dili öğretmek dışında köklü Japon kültür ve edebiyatını tanıma konusunda oldukça yardımcı olur.

Eğer dil ve kültüre ilgi duyuluyorsa bu bölüm uygun olabilir. Bunun için ilk olarak YGS sınavına girilmelidir. YGS'de testlerin ağırlığı şu şekilde olacaktır: Türkçe testi yüzde kırk sekiz, sosyal bilimler testi yüzde yirmi, temel matematik yüzde yedi ve fen bilimleri yüzde beştir. YGS'den sonra LYS-5 sınavına girmek gerekir. Dil puan türlerinden tercih yapacak adaylar LYS'de sıralamalarını çok daha yukarı çekebilirler. LYS-5 oturumuna katılmanın bir diğer artısıysa ülkemizde dil puan grubu öğrencilerinin sayısal olarak çok daha az olmasıdır.

LYS-5 sınavı 80 sorudan oluşur. Sınavı İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden seçilen, tercihen en hakim olunan bir dilden alma imkanına sahip olunur. Bu sınavdaki sorular yaklaşık rakamlarla sözcük bilgisi ve dil bilgisinden yirmi soru, çeviriden on iki soru, okuduğunu anlamada ise kırk sekiz soru cevaplandırılacaktır. Sonuçlar açıklanınca bu bölüm için DİL-3 puan türünden tercih yapılacak.

LYS-5 ve YGS Türkçe testlerine sayısal getirilerinden ötürü daha çok dikkat etmek gerekse de her bir puan birçok kişinin önüne taşır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla