Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.2015, 18:21   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nazan Kesal Kimdir? Biyografisi

Nazan Kesal Kimdir? Biyografisi

Nazan Kesal boyu, Nazan Kesal kaç yaşında, Nazan Kesal kimdir



Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olan Nazan Kesal, aynı zamanda yönetmenlik de yapmaktadır. Birçok ilde devlet tiyatrolarında oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır. İşinin gerektirdiği akademik ve pratik becerilere sahip bir oyuncudur.

Nazan Kesal Kimdir?

45 yaşında, 1.62 cm boyunda ve 55 kilodur. 1969 yılı Manisa doğumlu olan Nazan Kesal, ilköğretim ve lise eğitimini Manisa’da tamamlamıştır. Evli ve bir çocuk annesi olan oyuncu, üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk bölümünde almıştır. 1991 yılında üniversiteyi tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşmiş ve dizi, sinema, reklam ve tiyatro oyunculuğu yapmaya başlamıştır. Ayrıca 1996 ve 2004 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk ve yönetmenlik, sonrasında ise Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev yapmıştır. Ankara Sanat Evi Tiyatrosu, Tiyatro Ayna, Tiyatro İstanbul, Diyarbakır Sanat Merkezi gibi çok sayıda toplulukla çalışmış, Beykent Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nde Master eğitimi almaktadır.

Nazan Kesal’ın Rol Aldığı Yapımlar Hangileridir?

Nazan Kesal’ın asıl tutkusu tiyatro olduğundan onlarca tiyatro oyununu yönetmiş ve rol almıştır. Tiyatro oyunlarında en çok bilinenler; Özgürlük Oyunu, Karşılaşmalar, Bernard Alba’nın Evi, Mikado’nun Çöpleri, Deli Dumrul, Barış, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Şahmeran, Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası, Yolcu ve Kaç Baba Kaç’tır. Rol aldığı sinema filmleri arasında en çok iz bırakanlar ise; Daire, Saç, Albatros’un Yolculuğu, Gölge Oyunu’dur. Tiyatro ve sinemadan sonra üçüncü planda tuttuğu televizyon dizilerinden akılda kalanlar; Bugünün Saraylısı, Kayıp Şehir, Aşk ve Ceza, Aliye, Berivan, Bizim Aile, Tatlı Betüş ve Süper Baba’dır.

Nazan Kesal Hangi Ödülleri Almıştır?

Nazan Kesal, 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yardımcı kadın oyuncu, 30. Uluslararası Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu, 25. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödüllerini almıştır.

YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla