Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.09.2015, 10:13   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kestane Rengi Nasıl Bir Renktir?

Kestane Rengi Nasıl Bir Renktir?


Kahverengi, kırmızı ve yeşil, turuncu ve mavi veya sarı ve mor renklerinin karıştırılması ile elde edilebilen bir renktir. Türklerin 14. yüzyılda kahve ile tanışmasından sonra bu renge kahverengi adı verilmiştir. Osmanlı'da bazı zamanlar fındıki ismi kullanılmıştır. Eski Türkçe'de kahverengi yerine konur kelimesi kullanılmıştır. Hatta günümüzde kullanılan kumral da konur ve al birleşiminden oluşmuştur.

Kahverengi toprağın ve doğallığın rengidir. Ciddiyet, rahatlık, dayanıklılık ve zihin üzerinde etkili bir renktir. Bu rengi tercih eden insanların genellikle tenleri hassas ve duyarlıdır. Aynı zamanda çok duygusaldır. Kafelerde bu renk kullanıldığında insan psikolojisinde kendini güvende bi yerde olduğunu hissettirecektir. Hazır yemek salonlarında tercih edilmez. Çünkü oturan insanlar uzun süre bu ortamdan ayrılmak istemeyebilir.

Kahverenginin tonu olan kestane rengi ise kahverenginin en koyu renklerinden birisidir. Hatta saçları kestane renginde olan kadınlar güneşe çıkmadıkları sürece siyah ile karıştırılır. Kestane rengi güneşte parladığında ise bakır rengini anımsatır.

Türkiye'de kadınların boya olarak en çok tercih ettiği renklerdendir. Kullanım alanları saç boyası, kafeler, masalar ve mobilyalar, halılar ve en çok da kapılardır.

Kestane rengi Türkiye'de yaygın olarak karşılaşılan renklerdendir. En fazla doğal saç rengi olarak karşımıza çıkmaktadır. Adını ağaçta yetişen kestaneden almaktadır. Kestane, kış aylarında kavrularak tüketilen kabuklu bir yemiştir. Giyim alanında özellikle kışın botlarda tercih edilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla