Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.09.2015, 22:14   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Kurban Eti Nasıl Pişirilir?


Kırmızı et sevenlerin heyecanla beklediği Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde, eti en lezzetli şekilde pişirip servis etmek için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları vardır.

Uzmanların üzerine basa basa söylediği gibi öncelikle kurban kesilir kesilmez asla eti yenmemeli. Taze etin hem pişirilmesi hem de yenmesi pek kolay olmaz. Kurban etinden tam randıman alabilmek için en az 3 gün bekletilmesi önerilir. Bu süre birçok insan için uzun geldiğinden bekleme süresi oldukça kısa tutulur ama bu kısa tutma sağlık açısından sıkıntılar yaratabilir.

Taze etin içerisinde kendi suyu bulunur ve bu suyu hemen kaybetmemek çok önemlidir. Et suyunu erken salarsa, piştikçe bu suyu çeker ve su bittiğinde etler her geçen sürede daha fazla kurur. Lokum gibi et yemek isteyenler için etin kendi suyunu erken çekmemesi için dikkat edilecek birkaç püf noktası vardır. Etleri atmadan önce tencere kızdırılır ve az içine bir miktar yağ dökülür. Tencere iyice kızdığında etleri atabiliriz. Attıktan sonra kırmızı renk, griye dönüşene kadar tencerenin içindeki etler karıştırılır. Böyle etin suyunu salması önlenir. Suyunu içinde koruyan et her zaman daha fazla lezzet verir. Suyunu salmayan et, lezzetinin yanında besin değeri olarak da oldukça zengindir.

Etleri karıştırıp iyice pişirdikten sonra kavurmada kullanacağımız ek malzemeleri atıp harmanlama vakti gelmiştir. Yemek yaparken genelde ilk atılan soğan ve biber, eti yaparken etten sonra atılır. Önce soğan ardından biber ve son olarak da isteğe göre domates eklendikten sonra etler pişmeye bırakılır.

Baharatlar konusuna gelecek olursak, baharat serpmek için acele etmemek gerekir. Yapılan en büyük yanlışlardan biri tuz kullanımıdır. Pişirme işleminin başında tuz kesinlikle atılmaz. Etleri kızgın tavaya atıp, suyunu salmaması için karıştırdıktan sonra tuz ilave edilirse et yine suyunu salar. Bu yüzden tuzlama işlemini servise en yakın sürede yapmakta fayda vardır. Baharatlamayı da servise yakın bir zamanda yaparsak verimli bir tat elde ederiz.

Kurban etini dondurucudan alıp pişirmek istiyorsak o eti ısıtıcı yardımıyla çözmemeliyiz. Bu yöntem hem etin faydasını azaltır hem de sağlık açısından zararlıdır. En iyisi eti buzluktan çıkardıktan sonra buzdolabında çözmektir. Bunun için yeterli zamanımız yoksa oda sıcaklığında bekletmek de idealdir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla