Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.09.2015, 11:14   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Mercan Rengi Nasıl Bir Renktir?

Mercan Rengi Nasıl Bir Renktir?



Loş, hafif bir turuncu olan Mercanın bazı renkleri pembeye benzer. Yumuşak bir renk tonudur. Neşeli, cesur, hareketli ve pozitif bir hava yaratan mercan rengi yaz aylarının en sıcak ve en popüler rengidir. Giyim, takı ve ev dekorasyonunda neşeli ve enerjik insanlar için vazgeçilmez bir renktir. Mercan rengi şıklık ve zarafetini tüm kıyafetlerde gösterir. Kadın-erkek herkesin gardrobunda bulunur. Birkaç sezon öncesine kadar sadece kadınların tercihi bir renk olsada günümüzde erkeklerin de sıkça tercih ettiği bir renktir. Her ten rengine yakışan bu renk özellikle bronz tene sahip kişilerin tercihidir.

Mercan rengi iç mimarinin favori rengidir. Kullanıldığı odalarda dekoratif etkisi büyüktür. Koltuklar bej ya da gri ise duvarların rengi mercan seçilebilir. Ayrıca koltuklarda mercan renkli yastıklar ve minderler kullanılarak mükemmel dekoratif görünümlere sahip olunabilir. Mercan rengi odayı aydınlatır ve ferahlatır. Ayrıca kişide olumlu duyguların oluşmasına neden olur. İnsanı sakinleştirir. Mercan parlak bir renk olduğundan odada az kullanılsa bile hemen fark edilir.

Mercan rengi özel bir renk tonudur. Yumuşaktır ve güzelliği yansıtır. Arzu ve istek uyandıran bir renktir. Günümüzde olduğu gibi tarih öncesinde de kullanılmıştır. Bu sonuca arkeolojik kazılardan varılır. Tarih öncesi mezarlarda özellikle eski Mısır'daki mezarlıklarda mercan renkli takılar bulunmuştur.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla