Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.09.2015, 19:40   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Fransızca Mezunları Ne İş Yapar?

Fransızca Mezunları Ne İş Yapar?


Üniversite eğitimini yabancı dil üzerinde almak isteyenler için Fransızca alternatif bir lisans programıdır. Bu bölümü seçerek mezun olunduğu takdirde çok farklı sektörlerde çeşitli iş imkanlarına sahip olabilirsiniz.

Fransızca bölümüne giriş yapılırken baz alınan puan türü Dil- 1'dir. Bu bölümü kazanabilmek için öncelikle YGS'de 180 puanlık bir barajı aşıp LYS Yabancı Dil sınavına girmek gerekir. İstenilen üniversitenin Fransızca bölümüne girebilecek kadar puan alındığı takdirde tercih döneminde bu bölüm seçilerek 4 yıllık bir lisans programına yerleşmiş olursunuz.

Fransızca bölümde 4 yıl boyunca dil bilgisi, konuşma, yazma, uygulama ve dilin sanatsal özellikleriyle alakalı dersler okutulur. Lisans programının ilk yılında keilme öğrenme ağırlıklı dersler okutulurken 2. sınıftan sonra dil bilgisine ağırlık verilir. 2. sınıfın 2. döneminden itibaren uygulama derslerine geçilerek öğrencilerin aktif olarak Fransızca dilini öğrenmeleri sağlanır. 3. sınıfta dil bilgisi ve uygulama ders programı yoğun bir şekilde devam eder ve son sınıfta dil ile ilgili sanatsal dersler (Fransız şiir ve romanları vs) okutulur.

Fransızca bölümden mezun olan bir kişi için çeşitli alanlarda iş imkanı vardır. Fransızca bölümü mezunları okurken ya da mezun olduktan sonra Pedagojik Formasyon Sertifikası alarak eğitim sektöründe çalışabilirler. Yabancı dil öğretmeni olabilen Fransızca mezunlarının özel ders verme imkanları da vardır. Özel ders ile ciddi bir gelir kapısı oluşturabiilrler.

Fransızca mezunlarının yabancı dil bilgisi gerektiren çoğu sektörde de çalışması mümkündür. Firmaların dış ticaret departmanlarında kendilerine rahatlıkla üst düzey işler bulabilirler. Yayınevlerinde çevirmen olarak çalışıp kitap ve dergi çevirmenliği yapabilirler. Turizm şirketlerinde gerek masa başı işlerde gerekse sahada (rehberlik gibi) çalışabilirler.

Konsolosluklarda da Fransızca mezunları için iş imkanları vardır. Resmi yazışmaları takip edebiilr, aktif çevirmenlik yaparak iletişimi sağlayabiilrler. Dış İşleri Bakanlığı'nda da yurt dışı personeli olarak görev alabilir, büyükelçiliklerde çalışabilirler. Fuar ve sergi alanlarında yabancı yatırımcılarla diyalogu sağlama görevini de üstlenebilirler.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla