Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.10.2015, 13:51   #1 (permalink)
Hatra
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cennet Hurması Reçeli Tarifi - Yapılışı

Cennet Hurması Reçeli Tarifi - Yapılışı




Malzemeler
3 Adet cennet hurması
1 Su bardağı sıcak su
2 Su bardağı toz şeker

Yapılışı
Cennet hurması (bazı bölgelerde cennet elması olarak da bilinir) reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken nokta; cennet hurmalarının sert yani tam olgunlaşmamış olanlarından seçmemiz gerektiğidir. Cennet hurmalarını iyice yıkıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız hurmaları tencereye alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirerek döküyoruz.

Tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu şekilde bekletiyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip, pişmeye bırakıyoruz. Reçel kaynayıp, kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Reçelin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz. Reçeller tam soğumadan kavanozların kapaklarını kapatmıyoruz. Reçelleri güneş görmeyen, serin bir ortamda saklıyoruz.

Hatra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla