Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2015, 11:45   #1 (permalink)
DeLi.Cocuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Örtülü Bayanların Saç Sorunları ve Bakım Kürleri

Örtülü Bayanların Saç Sorunları ve Bakım Kürleri




Her kadının hayali olan sağlıklı saçlardır. Bu saçlara kavuşmanın temelinde ise nefes alan saçlar vardır. Saçınıza ihtiyacı olan havayı aldırdığınız da bakımının büyük bir kısmını tamamlamış olursunuz…
Tesettürün Saç Sağlığına Etkileri Nelerdir?
Tesettürlü kadınlar için bu dengeyi sağlamak daha zordur. Çünkü saçları kısa ya da hiç olmayan durumların dışında saçlarınızı aşırı derecede rahatsızlık vereceği için toplamamanız imkansızdır.
Gün boyu saçlarını topuz yapıp, bağlı bir şekilde dolaşmak, bone kullanarak hava almasını zorlaştırdığınız gibi bir de yaptığınız başörtülerinden sonra iyice imkansız hale getiriyorsunuz.
Saçlarınız bu sebeplerden hava almadıkları zaman uzaması ve saç derisinin sağlığı kötü etkilenir. Çünkü saç derisinden atılması gereken ölü hücrelerin dışarı atılması zorlaşır.
Tesettür giyinen kadınların saçlarında, açık olan saçlara göre daha fazla kepek, yağ, kaşınma, baş ağrısı, kuruluk ve yavaş uzaması gibi şikayetler vardır.
Tesettürlü Kadınlar Saç Şikayetlerine Nasıl Önlemler Almalıdır?
Bunların çözümü olarak saç bağlama olayını sadece örtülü olunması gereken durumlarda bırakmalısınız. Toplama aracı olarak sade lastik ya da tokaları kullanın. Her müsait olunan ortamda saçlar açmanız, toplanmamış hali ile salınmış bırakmanız gereklidir.
Kepeklenmeler için haftada en 3 kez yıkanması önerilir. Bu yıkama esnasında yapacağınız saç dibi masajları ile kan akışını hızlandırın.
Saçlarınızı tararken açıcı spreyler kullanabilirsiniz. Bunun yanında tarak seçiminizi doğru yapmalısınız ve tararken doğru olan hareketleri yapmalısınız. En doğru taraklar dişleri ayrık tipli olanlarıdır. Fırça ile taramaya kalkışmak ise saçlarınıza yapacağınız en büyük kötülüklerden biridir.
Kısacası saçlarınızın yolunmasına sebep olacak her türlü hareketten kaçının.
Kurularken fön makinesi gibi ısı vererek kurutan eşyaları kullanmayın. Örtünüzden olayı saçınızla ilgili üşüme problemi yaşamayacağınız için zaman açısından rahat davranın ve kendi haline bırakın.
Bunun yanında kuruma ve diğer saydığımız sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için uygulanabilecek bazı bitkisel karışımlar vardır.
Bu maskeler sayesinde saç diplerinizin ve tellerinin tekrar nemlenerek canlanmasında önemli bir adımdır.
Şimdi bu bitkisel karışımlara örnekler verelim…
Hepsinden 1 ’er yemek kaşığı zeytinyağı, badem yağı, ve susam yağını cezvede ısıtın. Ilık olması gereken bu yağ karışımını saçlarınızın dip kısımlarına parmaklarınız ile ovalayarak sürün.
Tüm saç derinize eşit olarak uygulayadıktan sonra saçlarınızı nemlendireceğiniz bir havlu ile sarın. Bu şekilde 2 saat bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.
Hava almayan saç diplerine Karbonat ile karışım hazırlayın…
Kapalı kalan saçlarınız da hava almayan gözeneklerin açılması ve saç derinizde ki hücrelerin harekete geçmesi için 1 yemek kaşığı karbonat ile aynı miktarda suyu karıştırın ve yine saçınızın diplerine masaj yaparak uygulayın.
Yukarıda söylediğimiz gibi nemli olacak bir havlu yardımıyla sarın ve 1 saat sonra ılıman su ile yıkayın.
Dökülen saçlarınıza Yaş Maya ile karışım hazırlayın…
Bir paketin yarısı yaş mayayı alın, 2 yemek kaşığı ılıtılmış süt ile karıştırın. Karışım macunumsu bir hal alınca saçınızın köklerine dairesel hareketler ile sürdükten sonra uçlarına da sürün. Daha sonra toplayacağınız bu saçı sarın ve kurumaya başladıktan sonra ılık suyun altında hafif hareketlerle yıkayın.
İşte kısa sürede olumlu sonuçlar almak, saçlarınızı isteğiniz olan sağlıklı hale getirmek için için yapmanız gerekenler sadece bu kadar…

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla