Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.11.2015, 09:31   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
angel Kahveli cupcake

Kahveli cupcake





Malzemeler
Cupcake karışımı için:

2 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 su bardağı şekersiz çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram beyaz çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş granül kahve

Servisi için:

50 gram rendelenmiş bitter çikolata
1 tatlı kaşığı taze kahve çekirdeği (arzuya göre)

Püf noktası:

Fırından çıkan mini mini, sıcacık kapkeklerin çökmemesi için; cupcake hamuru hazırlığında yumurta ve toz şekeri uzun süre çırpmaya, kabartma tozu ve unu eledikten sonra kullanmaya dikkat edin.

Servis önerisi:

Krema karışımını koyacağınız kapkekleri arzuya göre sıcak suyla karıştırdığınız az miktarda granül kahve ile ıslatabilirsiniz.

Kremasını eklediğiniz kapkekleri buzdolabında beklettikten sonra arzuya göre soğuk olarak kahve çekirdeği kırıkları ya da rendelenmiş bitter çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Nasıl yapılır
Kıvam alması için öncelikle krema karışımını hazırlayın. Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın. Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı, kaynama noktasına gelen çiğ kremaya atıp aralarda karıştırarak kremanın kendi sıcaklığında eritin. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

Oda sıcaklığında ılınan beyaz çikolatalı karışıma toz krem şanti, ince çekilmiş granül kahve ve pudra şekeri ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını 1 saat kadar buzdolabında soğutun. Cupcake hamuru için; yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyip krema haline gelene kadar çırpın.

Granül kahveyle karıştırılmış süt, ayçiçek yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave ettiğiniz karışımı tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın. İçlerine kağıtlar yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı muffin kalıplarına hazırladığınız cupcake harcından üçer yemek kaşığı kadar doldurun.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kapkekleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin. Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alın. Arzu ettiğiniz uç kısmını kullanarak kapkeklerin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.

Afiyet olsun...

kadınvekadın

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla