Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.02.2013, 10:29   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hanımların Dikkatine..


Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için
yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.



Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın
ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.



Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.
Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için
kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.
Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.


Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde
bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın
tavaya yapışmasını önleyecektir.


Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun
içerisine bir adet defne yaprağı koyun.


Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine
bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca
filizlenmesini ve büzüşmesini önler.


Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı
suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.
Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.


Bisküvileriniz yumuşamışsa onları
birkaç dakika fırınlayın.


Peyniri kolay rendelemek için,
15 dakika buzlukta bekletin.


Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.


Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine
koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.
Böylece daha lezzetli olur.


Mantarların daha lezzetli olması için
pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve
limon suyu koyun, 5 dakika bekletin.
Daha sonra pişirin.


Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce
ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.
Böylece kekinizi pişirdikten sonra
kolayca çıkartabilirsiniz.


Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra
buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz
çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.


Fırında tavuk kızartacağınız zaman
bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine
bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun
içerisine yerleştirin.
Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.


Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız
zaman bıçak ile kesmenize gerek yok.
Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz
zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.


Domates salçanız çok ekşi ise
içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç,salçanızı tatlandıracaktır .

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla