Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.2015, 13:32   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Talking Yazılılardan Nasıl Yüksek Puan Alınır?

Yazılılardan Nasıl Yüksek Puan Alınır?



Merhaba sevgili öğrenciler. Şüphesiz ki eğitim hayatınızda yani okuldaki en büyük kısa hedeflerinizden birisi okul yazılılarından yüksek almaktır. Ortaokul öğrencileri için TEOG başarısı okul sınavlarına dayalıdır. Lise öğrencileri için ise okul sınavlarının, üniversiteyi kazanmada azımsanamayacak kadar büyük etkisi vardır. Bu yüzden yazılılardan yüksek puan almalı, ileride ulaşmayı istediğiniz hedeflerinize bir adım daha yaklaşmalısınız. İşte, yazılılardan nasıl yüksek puan alırım, nasıl 100 alırım, sınavlarımın yüksek olması için ne yapmalıyım diyen öğrenciler için olarak cevap veriyoruz.

Derslerinize Hazırlıklı Gitmelisiniz

Öğretmeninizin anlatacağı konuları iyi bir şekilde öğrenmeniz için evde mutlaka sonraki günün konularına çalışmalı, derse hazırlıklı gitmelisiniz. Gerekirse çalışırken kısa kısa notlar tutmalısınız. Tuttuğunuz bu notlar bilgilerin aklınızda kalmasını kolaylaştıracaktır.

Öğretmeni İyi Dinleyin

Öğretmen ders anlatırken onu mutlaka iyi dinlemeli, başka şeylerle ilgilenmeyi bırakmalısınız. Dinleme esnasında beyninizin sürekli canlı kalması için gerekirse kısa notlar tutun. Öğretmenler genellikle konuları öğrencilere yazdırır; ancak bazen de yazılılarda sadece anlattığı yerlerden soru sorabilirler. Bu yüzden aldığınız notlar sınavlarda işinize yarayacaktır.

Derse Katılın

Derste sorulan sorulara cevap vermeye çalışın. Bu konuda kesinlikle çekingenlik yaşamayın. Sadece öğretmenin gözüne girmek için bile olsa her soruda parmağınızı kaldırmaya bakın. Tabi cevabını bilmediğiniz sorularda da parmak kaldırmamanız gerekmektedir.

Evde Konu Tekrarı Yapın

Her okul gününden sonra evde mutlaka o günün tekrarlarını yapın. İnanın yazılılardan yüksek puan almak için en çok dikkat etmeniz gereken husus evde tekrar etmektir. Bunu yapmadığınız takdirde öğrendikleriniz kısa bir süre sonra unutulup gidecektir.

Konularla İlgili Testler Çözün

Hem bilginizi pekiştirmek hem de soru çözme tekniklerini öğrenmek açısından mutlaka konularla ilgili test soruları çözün. İleride gireceğiniz TEOG, YGS, LYS gibi sınavlar da testlere dayalı olduğu bu, size büyük katkılar sağlayacaktır.

Yazarak Çalışın

Yazılılara çalışırken mutlaka yazarak çalışın. Sınav tarihleri geldiğinde bu notlarınızı tekrar ederek yazılılardan daha yüksek puan alabileceksinizdir.

alıntı

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla