Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2015, 11:11   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Deniz Marulu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Deniz Marulu Nedir, Faydaları Nelerdir?



Ulva olarak da adlandırılan deniz marulu, okyanuslarda ve kıyı denizlerde yer aldığı gibi, dünyada ender olarak rastlanan yenilebilir yeşil algler arasında bulunmaktadır.
Bilinen 100 kadar türü bulunan deniz marulu, iyi bir besin kaynağı olmasına karşın, sağlık için tehlikeli durumlar da oluşturabilir. Çürüyen deniz marulu yüksek oranda hidrojen sülfit salınımı yaparak, zehirli bir gaz salgılayarak ölümcül olabilir.

Deniz Marulu Nerede Yetişir?

Deniz marulu 40 cm kadar büyüyebildiği gibi, yalnızca korunmuş alanlarda yetişebilir. İskandinavya, İngiltere, İrlanda, Çin ve Japonya gibi ülkelerde önemli bir besin kaynağı olarak görülen deniz marulu, salata ve çorbalarda kullanılmaktadır. Çok derin olmayan sularda da rastlanabilen deniz marulu, kayalıkların üzerinden güneşte kurumuş şekilde toplanabilir.

Deniz marulu ya da diğer adıyla ulva, doğal ortamlarda yetişir. Ancak dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar tarafından da üretim yapılmaktadır.

Deniz Marulunun Besin Değerleri

Deniz marulu içerdiği protein, nişasta ve su oranı ile sindirim sistemi için yararlı bir besin olduğu gibi, yüksek oranda demir, alüminyum ve manganez bulundurur. Ayrıca A, B1 ve C vitaminleri içerir.

Deniz Marulu Nasıl Saklanır?

Buzdolabında 2-3 gün saklanabileceği gibi, dondurulmuş deniz marulları en fazla 6 ay saklanabilir. Presslenmiş ya da kurutulmuş olarak satılan deniz marulu, genellikle tüketilmeden birkaç saat boyunca suda bekletilir. Genellikle yemekten önce işlenen deniz marulu, taze olarak salatalarda da kullanılabilir. Ancak bu bitki, genellikle okyanuslardan çıkarıldığından, Çin, Japonya gibi ülkeler dışındaki bölgelerde taze olarak bulunması zordur.

Deniz Marulunun Faydaları

Deniz marulu içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra, protein açısından da zengindir. Bunun yanı sıra, cildi güzelleştiren ve selülitlere iyi gelen yönü olduğu da söylenmektedir. Ancak bu konuda nitelikli bir araştırma yoktur. Hawaii’de çeşitli yiyeceklerin içinde kullanılan deniz marulu, suşi için de kullanılır. Uzak Doğu ülkelerinde genellikle sıcak çorbalar içerisinde ve salatalarda kullanılır.


bilgiustam

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla