Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.11.2015, 14:30   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Saça kına yakmak yararlı mıdır?

Saça kına yakmak yararlı mıdır?



Kına, kına ağacının yapraklarının kurutulup ezilmesi ile oluşan bir tozdur. Asıl ismi “hına”dır. Günümüze kına olarak gelmiştir. Bu tozun Kuzey Afrikada iyileştirici bir etkisi olduğuna inanılır. Bu nedenle bazı kabileler törenlerinde bu tozu kullanırlar. Eski zamanlardan bu yana, kadınlarda saç, erkeklerde sakalların boyanması için kullanılan kınanın birçok yararı bulunuyor.

Kına siyah, turuncu, kızıl renklerde saçlara kullanılır. İyi bir kınanın içinde metalik tuz olmamalıdır. Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta bit ve sirke varsa bunları yok eder. İçinde kimyasal olmadığı için saçı besler ve korur.

Yıpranmış saçlarda genelde Mısır’da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanılır. Bu kına çok etkilidir. Eğer kınanın içine portakal suyu eklenirse, kahverengi rengini alır, limon suyu eklenirse daha da açık tonlar elde edilir.

Boyadığı dokuya kızıl renk veren kına tozu ticarette başlıca esmer ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunur. Yeşil kına saf kına değildir. Kınanın bir özelliği de, uygulandığı saçtan 2 aydan önce çıkmaz. Kınanın üstüne boya yapıldığında, boya tutmaz.

alıntı.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla