Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2015, 10:43   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş Beyazlatmanın Dezavantajları Nelerdir?

Diş Beyazlatmanın Dezavantajları Nelerdir?



Hepimiz mükemmel beyaz dişlerimizi gösterecek güzel bir gülümseme isteriz. Bugün mevcut olan çeşitli prosedürlerin sayesinde, diş beyazlatma kolay ve mümkündür. Fakat, diş beyazlatma yöntemlerinin bir kaç potansiyel tehlikesi olabilmektedir. Bu yazımızda bu olası tehlikeler hakkında bilgi vereceğiz, daha fazlası için okumaya devam edin.

Not: Diş beyazlatma işlemlerinin yanında dişlerin sararmasına yol açan diğer alışkanlıklarında bırakılması gerekmektedir. Bunlar sigara içmek, kahve ve çay içmek, aşırı derecede gıda boyası içeren yiyecekler tüketmek gibi bazı alışkanlıklardır. Bu alışkanlıklara devam edilmesi diş beyazlatmanın etkisini azaltacaktır.

Bir kişi gülümsediğinde, dişleri ilk fark edilen şeylerdir. Güzel bir gülümseme kendinize olan güveninizi artırır. Kozmetik diş hekimliği bugün oldukça gelişmiştir ve diş beyazlatma çok talep görmektedir. Sarı, kahverengi, lekeli dişler beyaz ve daha güzel bir hale getirilmektedir. Diş beyazlatma için çeşitli yöntemler bulunmaktadır ağartma, lazerli diş beyazlatma, beyazlatıcı etkili diş macunları ve şeritler bunlardan bazılarıdır. Her ne kadar bir çok kendi kendinize yapabileceğiniz tarifler veya reçetesiz ekipmanlar bulunsa da, tercihen dişlerinizi beyazlatmak için bir diş hekimine gitmeniz gerekmektedir. Peki, beyazlatma işlemi dişler için güvenli midir? Dişlerinizi beyazlatmaya gitmeden önce beyaz dişlere sahip olmanın avantajı yanında bazı dezavantajları da olabileceğini aklınızda bulundurun.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri:
-En önemli yan etkisi dişleri sıcaklıklara duyarlı hale getirmesidir. Sıcak veya soğuk içecekler tükettiğiniz zaman bunu hissedeceksiniz.

-Bazen beyazlatma işlemi düzensiz görünür. Ağartıcının etkisi her diş için aynı olmadığında bu durum doğal olarak meydana gelebilir. Bu da dişler üzerinde yamalı bir görünüme neden olabilir. Bu eşit olmayan yamalı görünüm dışarıdan başarısız bir prosedür uygulanmış gibi görünebilir.

-Ağartıcı veya diğer kimyasalların sık kullanımı diş minesinin aşınmasına neden olabilir. Diş minesi dişlerinizin çürümesini önlemede yardımcı olmaktadır. Bu nedenle diş çürümesi riskini daha yüksek olmasına sebep olabilir.

– İşlem bitiminin hemen sonrasında diş etlerinde ağrı sorunu yaşayabilirsiniz. Diş etlerinin tahriş olması da mümkündür.

-Bazen diş beyazlatma için kullanılan kimyasallar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, işlem için gitmeden önce alerji konusunda doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

-Çok nadir olmakla birlikte yanlışlıkla kullanılan kimyasalları yutma riskiniz vardır. Bu kimyasalların yutulması ile mide bulantısı ve hatta kusma yaşayabilirsiniz. Ancak bu çok nadirdir.

-16 yaşından küçük gençlerin diş beyazlatma işlemleri yaptırması önerilmez. Yine aynı şekilde hamile ve emziren bayanlar da diş beyazlatma işlemlerinden uzak durmalıdır.

-Lazer diş beyazlatmanın dezavantajları hakkında konuşmak gerekirse, diğer prosedürlere kıyasla bu yöntem çok daha pahalıdır. İkinci olarak da lazer diş beyazlatma bazen ağrılı olabilmektedir.

Neler Yapmalısınız?
Peki, bu rahatsız edici yan etkileri önlemek için hangi önlemleri almak gerekiyor? Burada yapabileceğiniz bir kaç yöntemden bahsedeceğiz.

-Yukarıda da bahsedildiği gibi diş beyazlatma yöntemi için bir diş doktoruna başvurmalısınız. Diş doktorunuz doğru tekniği, kimyasalları ve ürünleri kullanacaktır. Bazen dişler aşırı lekeli veya rengi değişmiş olabilmektedir. Bu durumda, suni beyazlatma fark edilebilen herhangi bir etki yaratmayabilir. Bu durumda bir diş hekimi dişlerinizi beyazlatıp, beyazlatmamanız konusunda size fikir verecektir.

-Hidrojen peroksit diş beyazlatma ürünlerinin temel bileşenidir. Hidrojen peroksit ne kadar fazla kullanılırsa dişleriniz o kadar beyazlar. Ancak, hidrojen peroksidin fazlası dişler için hiç iyi değildir.

-Bazı durumlarda insanlar diş beyazlatma işlemine tavsiye edilenden daha uzun süre devam etmektedir. Ağartıcının aşırı kullanımı diş etlerinde ciddi tahrişe ve diğer diş problemlerine yol açabilmektedir.

-İki diş beyazlatma işlemi arasında uygun sürede bir boşluk olmalıdır.

-İşlemi evde uygularken ürünleri kullanmadan önce talimatlarını dikkatlice okumalısınız. Ürünlerin aşırı kullanımı dişlerin hasarlanmasına neden olabileceğinden bu ürünleri aşırı miktarda kullanmaktan kaçınmalısınız. Herhangi bir yan etki fark ederseniz, hemen bir diş hekimine görünmeniz gerekir.

Diş beyazlatma işlemine gitmeden önce bilmeniz gereken bir kaç şey bulunmaktadır. Ürün veya prosedür tavsiye edildiği gibi uygulanmalıdır. Yanlış bir uygulama istenen sonuçları vermeyebilir. İkincisi ise diş beyazlatma işlemi sadece doğal diş yüzeyi üzerinde çalışır. Eğer dişlerinizde kaplamalar varsa, diş beyazlatma işlemi bu nedenle işe yaramayabilir. Diş beyazlatma işleminin bitiminden sonra diş doktorunuz size uygulamanız için 1-2 günlük beslenme önerilerinde bulunabilir.

Diş beyazlatma işlemlerinin yan etkilerin çoğu geçicidir. Ancak, herhangi bir ürün kullanmadan önce çok dikkatli olmak gerekir. Dişlerinizi beyazlatma işlemine başlamadan önce profesyonel birinden yardım almanızı tavsiye ederiz. Diş beyazlatma işlemi eğer doğru yapılırsa, milyon dolarlık bir gülümsemeye kavuşacaksınız!


bilgiustam

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla