Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.12.2015, 20:24   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Burun Tıkanıklığı Kilo Vermeye Engel Oluyor

Burun Tıkanıklığı Kilo Vermeye Engel Oluyor



Burun tıkalı olduğunda yağ yakımı için büyük önem taşıyan oksijen yeterli miktarda alınamaz, bu durumda da kilo verme zorlaşır.

Nefes aldığımızı hissettikçe yaşadığımızı hissediyoruz. Burun tıkanıklığı aslında bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Kalp hastalıklarından diş eti rahatsızlıklarına kadar birçok sağlık sorununa zemin hazırlıyor.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin konu ile ilgili bilgiler verdi.
Nedeni belli olmayan burun tıkanıklığı zararlı

Özellikle kış aylarında nezle, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı burun tıkanıklığı daha fazla görülmekte ve tıkanıklığı geçici olarak gideren burun spreylerinin kullanımı, burun tıkanıklığının nedeni belli olmadığı durumlarda kişiye yarardan çok zarar getirmektedir. Küçük yaşlarda geçirilmiş travmalar ve burun bölgesine alınmış darbeler burun dışında ve özellikle iç kısımlarında kemik ve kıkırdak yapılarda eğriliklere neden olur, bu eğrilikler anatomik yapıyı bozarak hava pasajını engeller ve nihai olarak burun tıkanıklıklarına yol açar.
Burun tıkalıyken yeterli oksijen alınamaz

Burun tıkanıklığı uyku sırasında kişinin ağzı açık uyumasına neden olur ve ileri yaşlarda yumuşak damakta sarkma ile kişide horlama şikayetine de neden olabilir. Her şeyden önemlisi vücudun ihtiyacı olan oksijeni yeterince alamamasına neden olur.
Zayıflamaya engel olur

Oksijen, vücuttaki fazla yağın metabolizması ve yakımı için büyük önem taşır. Vücuda yeteri kadar oksijen alınamadığı zaman stres hormonu olan kortizon salgısı artar. Kortizon, vücutta yağ oluşumunu reaksiyonel insülin salınımı ile tetikleyen bir hormondur.
Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin

Vücudunuzla ilgilenin ve vücudunuzun size ne söylediğini dikkatle dinleyin. Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin. Burun tıkanıklığının sebebi mutlaka araştırılmalı, nedeni şekil bozukluğu ve yapısal bir bozukluk ise tecrübeli bir plastik cerrah tarafından burnun tüm kemik ve kıkırdak yapıları yeniden şekillendirilmeli, aynı zamanda hava yolu açılmalıdır. Nefes her şeydir, hayata güzel nefes alan bir burunla ve fit bir vücutla sarılın.


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla