02.01.2016, 00:01
|
#1 (permalink)
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi Malzemeler
Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi
800 gram dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su Üzerine:
10-12 çorba kaşığı tahin
Dövülmüş ceviz ve antepfıstığı Yapılışı
Kabakları bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin gezdirin. Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız. . |
| |