Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.2016, 00:01   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi

Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi



Malzemeler
Tahin soslu kabak tatlısı Tarifi


800 gram dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su

Üzerine:
10-12 çorba kaşığı tahin
Dövülmüş ceviz ve antepfıstığı

Yapılışı
Kabakları bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin gezdirin. Ceviz ve antepfıstığı serperek servis yapın.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla