Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.01.2016, 15:03   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kasık Fıtığı Ağrısı Nasıl Geçer?

Kasık Fıtığı Ağrısı Nasıl Geçer?




Tüm fıtık cinslerinin değişik emareleri olsa dahi tamamında çok fazla bir sızı husule gelmektedir. Bu sızı, fıtık başlangıcında hafifçe olup zaman içinde fıtık iyileştirme edilmediğinde daha da şiddetli bir vaziyete ulaşmaktadır. Toplumda fıtığı olan kişilere yanlış kabul edilen, katı bir tabanda yatılması, pişmemiş balık yerleştirilmesi, fıtığın olduğu kesime yumurta sürülmesi, pişmemiş ekmek çiğneyip yerleştirilmesi benzer biçimde yanlış malumatlar yer almaktadır. Ayrıca kırık çıkıkçı olarak isimlendirilen kişilere gidilerek fıtığın tedavi edileceği inancı yer almaktadır.

Fıtık sızısı zaman içinde kişilerin yaşamlarını negatif doğrultuda etkileyip, gündelik yaşamlarına devam etmekte muazzam güçlük geçirirler. Rahatsız olan kişinin zaman içinde hareket edemez duruma gelir. Fıtık ilerlediğinde ve hasta şahsına dikkat etmediğinde ani meydana gelen felç gibi durumların ortaya çıkma ihtimali bulunmaktadır. Hasta zaman içinde yürümekte zorluk çekeceği gibi cinsel gücün az hale gelmesine de mücadele edilmesi gereken sorunlardan birisi haline gelecektir.

Sızının olduğu alan fazla şiddetliyse üstüne buz koyup sızının az hale gelmesini sağlamanız mümkün. Devamlı uzanmak ve yatmak sızınızın çoğalmasına sebep olacaktır. Bundan dolayı devamlı yatmaktan uzak durmalısınız. Ayağa kalktığınızda fıtığınız olan kesime fazla baskı uygulamadan hareket etmelisiniz. Kısa yürüyüşler yaparak hareketsiz kalmaktan kaçınmaya özen gösterin. Dar ve topuklu kunduralar giymeyin. Dar ayakkabılar fıtık ağrılarının artmasına neden olmaktadır.

Fıtık emareleri meydana geldiğinde aksatmadan hekiminize gitmeniz gereklidir. Hekiminizin yapacağı kontrol neticesinde nasıl bir iyileştirme tatbik edileceğini sizlere belirtecektir. Bunun haricinde nebatsal olarak tatbik edilecek kür yardımıyla sızınızın hafif hale gelmesini sağlamanız mümkün. Rahatsız olan kişinin çok fazlaca ağır kaldırmaması, ters bir hareket yapmaması gereklidir. Şayet konu komşudan duyup tatbik edeceğiniz, hekim haricinde söylenen hatalar neticesinde bir hayli rahatsız olan kişinin bel fıtığı yüzünden sakat kalmış olduğu bilinmektedir.

Hasta otomobil kullanıyorsa otomobilin koltuğunun sert olması ve uzun zaman oturur şekilde otomobil kullanmaması gereklidir. Gerçekleştirilen incelemelere göre kırkkilit otunun fıtık sızısına iyi geldiği ifade edilmektedir. Kırkkilit otu toplanarak temizlendikten sonrasında ezilerek macun vaziyetine getirilir. Bu macun gündüz ve gece fıtığın olduğu kesime sürülür. Fıtık için hususi olarak imal edilen yastıklar ve yataklar mevcuttur. Bu ortopedik yataklar ve yastıklar hususi imalat olduğu için ağrınızın ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Hekim tarafınca verilecek olan ilaçlar ve losyonlar veya jeller ne olursa olsun tüketilmelidir. Bunlara dikkat etmeniz durumunda kasık fıtığınızın ağrıları büyük oranda ortadan kalkacaktır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla