Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.2016, 23:00   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli?

Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli?




Şifalı bitkiler denildiği zaman genelde aklımıza şifalı bitki çayları gelmektedir. İşte bu şifalı bitki çaylarından belki de en önemlileri arasında papatya çayı yer almaktadır.

Papatya çayının da en iyisi mayıs papatyası adı ile tanınan papatya türünden elde edilen çaydır. Mayıs ayı itibari ile toplanan papatya bitkisi kurutma işlemine tabi tutulur. Toplanıp kurutulan mayıs papatyalı demlendikten sonra artık kişiye şifa vermeye hazırdır.
Papatya Çayı Günde Kaç Fincan İçilir?

Papatya çayını ihtiyacınız oldukça gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan kadar içilebilir. Eğer özel bir bitki reçetesini takip etmiyorsanız ya da bitki uzmanı tarafından aksi sizin için önerilmemiş ise gün içerisinde her bir fincan arası en az 2 ya da 3 saat geçirtilerek 2 fincana kadar içebilirsiniz.
Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi çok fazla papatya çayı içmekte iyi değildir.
Papatya çayını bilhassa bayanlar adet dönemlerinde sancıları yatıştırdığı ve azalttığı için içilmektedir.
Bunun haricinde de yeni doğum yapmış olan ve sütü az gelen anneler de papatya çayından süt artımı için kullanabilirler. Bu durumu yani papatya çayının süt artımı için içilebilir olduğunu doktorlarda desteklemektedir.
Papatya çayı en çok sinir yatıştırıcı özelliği için içilen bir çaydır. Asabiyet sorunu olan kişiler günlük siyah çay içer gibi günde 2 fincana kadar papatya çayı içebilir ve bu sayede de sinirlerini yatıştırabilirler.
Eğer şişkinlik ya da hazım sorunu yaşıyorsanız papatya çayını sabah 1 fincan kahvaltıdan hemen sonra ve 1 fincan daha akşam yemeğinden hemen sonra içmeniz yemek sonrasında yaşayacağınız karın şişkinliği ile hazım sorunlarının yatışmasını sağlayacaktır.
Papatya sadece bu konularda size yardımcı değildir. Papatya çayı daha birçok sorunun tedavisinde kullanılan bir bitki çayıdır. Fakat papatya çayı farklı sorunlar için farklı demleme şekilleri uygulanarak ve farklı dozlarda ya da karışımlarda hazırlanarak kullanılmalıdır. Sizde üstesinden gelmek istediğiniz sağlık sorununu bir bitki uzmanına danışarak size uygun papatya çayını hazırlatarak papatya çayı tedavileri ya da kürlerini kendinize hazırlatabilirsiniz.

ipuçlarım

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla