Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.01.2016, 19:49   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Prematüre Bebeklerde Beslenme

Prematüre Bebeklerde Beslenme



Prematüre bebekler diğer bebeklere oranla daha özen ve ilgi isteyen ve özellikle de beslenmelerine çok daha fazla önem verilmesi gereken bebeklerdir.

Prematüre bebeklerde beslenme konusu oldukça önemlidir. Ve anne sütünün önemi asla es geçilemez bir gerçektir. Anne prematüre bebeğinin beslenme durumunun nasıl olacağını, düzenini ve programını elbette ilk önce doktorlarıyla konuşup karar vermelidir.

Prematüre bebeklerde doğumdan sonra ilk günlerde solunum sıkıntısı, sindirim sisteminin tam olarak gelişmemesi gibi sağlık sorunları yaşanabilir. Bu durum bebeğin normal yollarla beslenmesini etkiler. Bebek ağız yoluyla beslenemeyeceğinden damar yoluyla serum ile gıda takviyesi yapılır.

Bu durum bebeğin hastane sonrasındaki yaşantısını etkiler. Normal bebekler gibi hızlı kilo alımı yoktur. Gelişimi daha yavaş ve ağır gidecektir. Bu nedenle anne bebeğinin gelişiminde önemli bir faktördür. Zor bir süreç olduğundan annenin psikolojisini sağlam tutması ve soğukkanlılığını koruyarak sabırlı olması gereklidir.

• Prematüre bebeklerde doğumdan sonra protein ağırlıklı beslenme yapılması bebeğin kendini daha çabuk toparlaması için önemlidir. Ayrıca protein bebeğin gelişmesi hatta ergenliğine kadar normal kilo ve boya ulaşabilmesi için de gerekli ve vazgeçilmez bir besindir.
• Anne sütü ise doktorların tavsiyesi ile birlikte en erken zamanda başlatılmalı ve arttırılarak bebeğe vermeye devam edilmelidir. Prematüre bebekler için anne sütü bulunmaz bir nimet ve gıdadır. Bebeği enfeksiyonlardan korur, metabolizmasını güçlendirir ve enerji verir.
• Prematüre bebeklerde ek gıdaya geçiş 6. aydan itibaren doktorunda sizi yönlendirmesi ile birlikte başlanabilir.
• Prematüre bebeklerin beslenmeleri, besin gereklilikleri, hangi ay doğduklarına, kilolarına, boylarına ve sağlık olarak vücutlarının nasıl geliştiğine bakılarak karar verilecek bir durumdur.
• Erken doğum olduğundan ve stresli bir süreç olduğundan ötürü anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda bebekler için anne sütü formülüne en yakın formüllü hazır mama takviyeleri kullanılabilir. Bu hazır mamalarda anne sütü kadar değerli besinler ve vitaminler içermektedir.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla