Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.01.2016, 12:40   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
gull Anneler Çiçeklerine Şekil Veren Bahçıvanlardır

Anneler Çiçeklerine Şekil Veren Bahçıvanlardır




Çocuk, toprağa düşen çekirdek, anne de bahçıvandır
Toprağa bir çekirdek düşerse, o çekirdek eninde sonunda boy verir ve kendini gösterir. Bazen o düşen çekirdekten büyük büyük ağaçlar, bazen de küçücük çiçekler olur. Kimi çekirdeğin büyüyen gövdesinde huzur bulur dinleniriz, kimi ayrık otları olup ayaklarımıza takılır. Kimi güzel kokularla etrafı süsler, kimi dikenlerini ellerimize batırır. İşte aile de, toprağa düşen çekirdek gibidir.
Aile çekirdeği de, toprağa düşen çekirdek gibi özen ister, bakım ister, emek ister. Ne kadar iyi bakar, özen gösterirseniz, o kadar iyi sonuç alabilirsiniz.

Herkesçe malumdur ki, anne kalbi, çocuk sevgisini taşır bir özellikte yaratılmıştır. İçinde bu sevgiden yana ölçülü bir duygu mevcuttur. Onu koruyup yetiştirme şuuru, sevgi, şefkat ve rahmet, fıtratında olan duygulardır. Aynı zamanda da, çocuğuyla ciddi biçimde ilgilenme hassasiyeti de göstermektedir. Hiç yorulmadan ve bıkmadan…



Eğer bu fıtrî duygu ve ilgi olmasaydı, insan türü yeryüzünde son bulur, anneler, çocuk yetiştirmeye sabır ve tahammül göstermez, onların dert ve ihtiyacını yüklenmez, terbiyeleriyle meşgul olmaz, gece uykularını terk etmezlerdi.
Dengeli anne olmak gerekir

Annelik güçtür. Tüm canlılar anne olmayla fıtratları gereği güçlü olurlar. Mesela bir tavuk, fareden bile korkup kaçarken, yavrularına saldıran bir tilkinin üstüne atlayıp gagalar ve yavruları için kol kanat gerer. Anne olması onu güçlü yapar. Kadın da, anne olunca güçlüdür. Çocukları için yaşar, her şeyini onlara adar. Tüm bunları da zorlanmadan yapar.



Annelik mutluluktur. Özel bir duygudur annelik. Hiçbir şey kadını böylesi mutlu etmez, evi, arabası, işi, kariyeri… Ama biricik yavrusuna sarılıp öptü mü, tüm dünya onundur. Yavrusu bir de ona “anneciğim” diye sarıldı mı?... Çünkü annelik, kadının fıtratında vardır. Onu anne olmak mutlu eder.

Tüm özelliklerle beraber annelik dengeli olmaktır. Çünkü o, bir nesil yetiştirecek ve sadece kendi çocuğunu değil, toplumu doğuracaktır. Tüm insanlığı doğuran kadın, dengeli bir anne olmayla, geleceğe de yön vermiş olur. İşte tüm bunları düşünürsek, anne olmak çok özel ve güzeldir. Bu güzelliği tadan tüm kadınlar bunun böyle olduğunu bilirler.

Mine İzgi

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla