Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.01.2016, 23:56   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Kek

Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Kek


Tarifin Videolu Anlatımı:






Malzemeler:


3 adet yumurta
280 gr un ( 2,5 su bardağı )
1 paket kabartma tozu (10 gr)
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı hurma püresi
1 su bardağı ayçiçek yağı
270 gr toz şeker ( 1,5 su bardağı )
isteğe göre pudra şekeri ( süsleme için )


Yapılışı:


Bir kap içinde un , tuz, kabartma tozu , karbonat , tarçın , muskat ve karanfili karıştırıp kenara alın.
Hurma Püresi için: 2 adet yumuşak Trabzon hurmasının kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkartın daha sonra blenderlan geçirin.
Ayrı bir kapta hurma püresi , ayçiçek yağı ve şekeri ; şeker eriyinceye kadar çırpın.
Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin .
Ardından daha hazırladığınız un karışımının yarısını hurmalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırın. Tamamen karıştığında kalan unu da ekleyerek karıştırın.
Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Kalıbın yarısından biraz fazla olacak şekilde kek karışımını kalıba dökün. (ben daha kısa sürede pişmesi için 2 kalıba böldüm. Siz yarısı muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz)
165 derece önceden ısıttığınız fırında 50- 60 dakika kadar pişirin. (kürdan ya da bıçak batırıp kontrol edin , temiz çıkarsa pişmiştir.) Ben 2 kalıba böldüğüm için 40-45 dakika içinde pişti.
Fırından çıkarıp 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın, keki kabından çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla