Dondurmalı Mozaik Pasta Malzemeler
2 Paket Bisküvi
Yarım paket Margarin (125 gr)
Yarım Su Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı Sütlü Çikolatalı Dondurma (150 gr)
İsteğe göre ceviz ya da fındık
Dilim başına 1 top Kaymaklı Dondurma
Süslemek için:
Çikolatalı Sos
Yapılışı
Teflon bir tencere ya da sosluk içinde margarini eritin, sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyerek karıştırarak kaynatın.
Kaynayan süte 1 su bardağı dondurmayı ekleyin ve ocaktan alın. Karıştırarak sosu soğutun.
Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve dondurmalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
Varsa kare bir kalıba yoksa mutfak tezgahınıza streç film serin ve bisküvili karışımınız streçin üzerine dökün.
Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.
2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra streçten çıkarın ve dilimleyin. 1 top kaymaklı dondurma ile servis yapın.
İsteğe göre üzerini süslemek için Çikolatalı Sos kullanabilirsiniz.