Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.01.2016, 12:44   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ergenlik Çağındaki Çocukların Ebeveynlerinin Karşılaştıkları En Önemli Sorun Ne?

Ergenlik Çağındaki Çocukların Ebeveynlerinin Karşılaştıkları En Önemli Sorun Ne?


aile,çocuk,ebeveyn,ergenlik dönemi,izotomi projesi,meslek seçimi,okul,sola unitas,yaşam






Anne ve babaların çoğunluğu çocuklarının mutlu ve başarılı olmasını istiyor. Gözleri gibi baktıkları değerli çocukları da en güzelini elde etmeyi tabi ki hak ediyor. Tanıdığımız ebeveynlerin çoğu da çocukları için en iyisini ve en güzelini yapabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Peki… Yaptıklarımız ne kadar doğru?

Uzmanlara göre özellikle ergenlik çağındaki çocukların yaşadıkları en önemli sorunlardan birisi hangi okul ya da okulları ve dolayısıyla hangi meslekleri seçeceklerine ilişkindir. Ancak bilinen meslekleri yapan kişilere sorduğumuzda bizim iyi ya da kaliteli olarak tanımladığımız mesleklerde ki mutluluk oranları ilginç sonuçlar veriyor.

İzotomi Projesi kapsamında 1700 kişiye uygulanan anketin sonucunda çıkanlar oldukça ilginç; örneğin anket sonucuna göre en mutlular tasarımcılar iken, en mutsuzlar grubunun başını avukatlar çekiyor. Tabi ki bu durumu hukuk sistemlerine de bağlamak mümkün. Ancak hukuk fakültesini kazandığında hayatının hedefine ulaştığını düşünen birçok gencin şimdi mesleklerini yaparken % 70 oranında mutsuz olması pek de geleceğimizi tahmin edemediğimizi gösteriyor.

Bu kapsamda Sola Unitas Academy tarafından yapılan İzotomi Projesinin Lideri Umut Kısa ’ya göre insanlar gelecekte ne isteyeceklerini tahmin edemezler ancak bugün ne istediklerini bilebilirler diyor. Ancak mesleğin istenmesinin değil değerlere uyumunun önemli olduğunu ifade ediyor. Çünkü değerlerimiz hayatta mutlu olup olmayacağımızı belirleyen konuların başında gelir diye ekliyor.

Bu kapsamda birçok ergen ile çalışırken okul ya da meslek seçimlerinde mutlaka değerlere odaklanılmasını öneriyor. Kendilerinin geliştirmiş olduğu İzotomi 1.0 ile bir çok çocuğun geleceğine şimdiden ışık tuttuklarına inanıyor. Bazı okullarla toplu anlaşmalar yapmış olmaları da Izotomi alan öğrencilerin sayısını artıracak gibi duruyor… Yakın gelecekte özellikle liselerin seçiminde Izotomi belirleyici kıstas olabilecek gibi…

Hatta Izotomi’yi “Gelecek Pişmanlıkları Azaltma” olarak tanımlıyorlar. Siz de çocuğunuzun İzotomi ’sini aldırdınız mı?



__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla