Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.01.2016, 00:46   #28 (permalink)
Senmurw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Askere Gitmeyen Adamdan Sayılmaz Mı?

Alıntı:
Paradox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu göreceli bir cümle bence. Sağlık problemleri dışında askerlikten kaçanın karakterini sorgulamak gerekir. Neden ? Bir kere askerlik, erkeğe çile çekmeyi öğretir. Sıkıntı yaşamayı, tek başına dertlerle mücadele etmeyi ve iş disiplinini öğretir. Her şeyden öte yıpratılması zor bir sabır sahibi olmayı öğretir.

Şimdi tüm bunlara sahip olamamış bir erkek zaten gevşeğin teki olacaktır. Ha sağlık problemlerinden dolayı askerlik yapamayanları ayrı tutarım. Çünkü onlarda hayatın başka zorluklarıyla mücadele ederler. Ama piskolojik problemlerim var diyerek çürük almaya çalışanları, madde bağımlılığını bahane edip askerlik yapamayanlarada ne kadar adam denilebilir tartışılır ...

Bir de hiç bir sıkıntısı olmadığı olmadığı halde askerlik yapmak istemeyenler kaçanlar yada bedelli çıkmasını bekleyenler için bu geçerli olabilir. Ekseriyetle baktığımıza lafla vatan kurtarma siyaseti yapanlar, eylem yapıp sonrada polisi suçlayanlar veya ülkenin içinde bulunduğu durumu hep eleştirenler bu kişilerden çıkıyor.

Hep söylerim, aslında askerlik işini profesyonel olan kadrolu askerler yapmalı. Ama içinde bulunduğumuz durum itibariyle bu görev, vatanımızın genç erkeklerine düşüyor. Yapacaksın kardeşim, ayağın topal gözün kör değilse 6 ay bile olsa askerlik yapacaksın. Sosyal medya üzerinden "kahrolsun PKK" diyerek vatanda kurtarılmıyor, adamda olunmuyor.
Sanırım senin gibi saygın bir şahıs ile fikir ayrılığına düşmek hakikatli bir tartışmayı da beraberinde getirecek; ama zaten bilginin anahtarı da tartışmakta değil midir? Neyse, bu bilgiler ışığında başlamak istedim.

Sağlık sorunları olan kişilerin, lafla vatan kurtaranların, sosyal medya PKK kahredicilerinin haklarında söylediklerine aynen katılmakla birlikte bunlara ek olarak fb profiline T.C. yazanları da bu konu hakkındaki söylemlerine eklediğimi belirtirim. Özellikle de işi ''profesyonel kişilerin yapması gerektiğine'' de harfiyen katılırım.
Fakat; '' Sağlık problemleri dışında askerlikten kaçanın karakterini sorgulamak gerekir.'' sözü ve buna mütevellit ''gevşek'' ibaresi fazla ağır değil mi?
Zorluk demişsin, sabır demişsin, çile demişsin, disiplin, mücadele etme v.s. Tüm bunlar sadece askerlikte mi öğretiliyor? Elbette askerlikte bahsini ettiğin konular hakkında bir şeyler öğreniyoruz; ama nasıl işliyor bu durum sence? Gece evde karısı ile kavga ettiği için sabahında bütün askerleri 'itin bilmem neresine sokup çıkartan' rütbelilerin egoları tatmin olsun diye mi öğreniyoruz bunları ya da yeni devreleri saçmasapan işlerle uğraştıran yine 20 li yaşlarda bir grup gencin egosuna veyahut düşüncesizliğine itibar ederek mi öğrenmeliyiz biz sabrı, zorluğu, çileyi v.s. Sen akıllı adamsın, vesselam; yani sence de göreceli bir kavram için kullanılan 'sorgulanası karakter, gevşek' ifadeleri doğru bir ifade mi? Çoğumuzun dili pek keskindir, âlâ. Buna bir şey dediğimiz yok; ama böylesine kısıtlı sayıda insanın bulunduğu bir ortamda bu cümleler, yakıştırmalar ne kadar doğrudur, bunun üzerinde de düşünmek gerek.
İkinci bir konu da, benim-senin gibi garibanların ölmesi ne kadar doğru? Elbette bu işi profesyonel olarak yapanlar da garibanlar olacaktır, bahsimin icap ettiği konu bu değil. Bir aylık -komandolarda 3 aylık- olan bir eğitimle nasıl bir asker olabiliriz? Bir şehit yakını olarak, özellikle de şehit, uzman bir askerin yakını olarak söylüyor: bu işe gönül vermiş ve bu işi meslek olarak yapan askerler bile çatışma esnasında şehit olabiliyorken henüz bir ya da üç ayda verilen silah eğitimiyle elin garibanı veyahut ben-sen nasıl çatışabiliriz? Daha doğrusu ne kadar sağlıklı çatışabilir, bu ülkeyi ne kadar sağlıklı koruyabiliriz? Eğer söz konusu bu ülkeyi korumaksa bir ayda öğrendiği silah ile ne kadar başarılı olabilir bir insan? Canımız elbette feda olsun vatan toprağına, tek parçasını kimseye koklatmam bile! Ama ben asker değilim, öğretmenim ve bu alanda vereceğim eğitim ile gerçekleştirebilirim bunu. Benim payıma düşen bu. Çünkü mesleğim bu ve elimden gelen bu. Yani herkes iyi olduğu konuda, 'Vatanıma nasıl hizmet edebilirim'' diye düşünmeli, sadece askerlik konusunda değil ve emin ol her meslek erbabının da yaptığı işle, zanaat ile bu vatanı koruma, kollama imkanı var ve buna da zorunludur. Her zaman deriz ya ''İşi ehline bırakmalı''. Bu konu da öyle benim için, işi ehline bırakmalı. Bu işi meslek olarak seçip profesyonelce bir eğitim gören insanların işi bu benim gözümde. Geriye sadece saydığın sebepler kaldı. Ha, yok disiplin, sabır, mücadele, çile v.s. gibi sebeplerle git öl diyorsan, o başka. Ben de bunu doğru bulmuyorum.
Sonuç olarak bu topraklar bizlere emanet edilmişken, bu hatırayı yok sayanlardan değilim; askerliği yapmak istemeyen biri olarak. Ben bana düşen görevi, kendi imkan ve yeteneklerimce en had sahfada gerçekleştirmeye çalışan biriyim ve bu sebeple de ''karekterimin sorgulanması veyahut gevşeklik muhakemesi''nden muaf olduğumu düşünüyorum. Çünkü kriter askere gidip-gitmemek değildir.

__________________





Konu Senmurw tarafından (25.01.2016 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.
Senmurw isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla