Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.01.2016, 12:10   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En Büyük Yılanı Anakonda

Dünyanın En Büyük Yılanı Anakonda



Dünyanın en büyük yılanı anakondadır (eunectes murinus). Anakondalar zehirsiz olup, Güney Amerika’da bulunurlar. Anakondalar gövde büyüklüğü olarak yılan ailesi üyelerinin tümünden büyüktürler ve en uzunlarından biridirler. Ortalama yetişkin bir anakonda yılanın uzunluğu 5 metreye kadar ulaşabilir.

Günümüzde kadar kayıtlara geçen en büyük anakonda 5 metre 21 santimdir ve ağırlığı 97,5 kilogramdır. Türün vücut ağırlıkları çok detaylı olarak incelenememiştir, yapılan araştırmalar sonucu ağırlıklarının yaşlarına ve cinsiyetlerine göre 30 ila 70 kilogram arası değiştiği gözlemlenmiştir. Büyüklüğü bunun iki üç katı daha fazla olduğu iddia edilen gözlemler yapıldığına dair söylentiler olsa da bunlar bilimsel olarak

Anakondalar Güney Amerika’da And Dağları’nın doğusunda bulunan alanda Kolombiya, Venezüella, Ekvator, Peru, Bolivya, Brezilya ve Paraguay ülkelerinin sınırları içinde yaşam alanlarına sahiptirler. Daha çok bataklıklarda, akıntının az olduğu akarsu alanlarında ve yağmur ormanları havzalarında yaşarlar. Daha çok balık, kuş, memeliler ve diğer sürüngenleri avlayarak beslenirler. Suda karada olduklarında daha hızlı hareket ederler ve avlanırken avlarını vücutları ile sarıp boğarak yakalarlar.

Dünyanın en uzun yılanı

Anakondalar gövde büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük yılanı olsalar da kafesli pitonlar (python reticulatus) dünyanın en uzun yılanı ünvanını ellerinde bulundurmaktadırlar. Ortalama bir yetişkin kafesli piton yılanı 3 ila 6 metre arasında uzunluğu sahiptirler. Şimdiye kadar görülen en uzun piton yılanının uzunluğu 6 metre 95 santimetre, ağırlığı ise 59 kilogramdır. Piton yılanları bir insanı boğarak öldürebilecek kadar güçlüdürler. Güneydoğu Asya’da geniş bir yaşam alanları vardır. Daha çok yağmur alanları ve sık ormanlık alanlarda yaşarlar. Memeliler ve kuşlarla beslenirler.

Bulunan en büyük yılan fosili

2009 yılında Amazon ormanlarında açılmış bir kömür madeninde Titanboa olarak adlandırılan türe ait bir fosil bulundu. 58 ila 60 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen yılanın, uzmanlar 13 metre uzunluğunda ve 1,135 kilogram ağırlığında olduğunu tahmin etmektedirler.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla