Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.02.2016, 22:34   #1 (permalink)
EbruLi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ahşap Parke Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahşap Parke Bakımı Nasıl Yapılır?


ahşap , bakımı , nasıl , parke , yapılır





Ev ve ofiste ahşap parkeler zeminleri süslemektedirler. Ahşap parkelerin kullanımı kadar bakımı da çok önemlidir. Uzun ömürlü ve kolay kullanımlı olmaları için parke bakımını doğru bir şekilde yapmak gerekir.

Parkelerin bakımında kıllanılacak malzemeler çok önemlidir. Siilme işlemi için pamuklu ve kalın dokulu bir paspas tercih edilmelidir. Kalın dokulu olmasının sebebi; paspasın sapının parkeye vereceği zararı en aza indirgemektir. Paspasın yıkandığı temizleme kabındaki su çok sık değişmelidir. Aksi takdirde kirli su ile bütün parke silinirse kalıcı zararlara yol açabilir; bakteri oluşumunu tetikler. Temizlik malzemeleri arasında parke bakım suları mümkün olduğunca asitten arındırılmış ve doğal olmalıdır. Mümkünse kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır. Organik parke temizleyicilerini srtık kolyca çoğu temizlki reyonundan bulabileceğiniz gibi yüzde yüz doğal bir parke temizleyiciyi evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir kaç çorba kaşığı elma sirkesiyle bir adet limon suyunu sprey mekanizmalı bir şişenin içerisinde iyiceçalkalayınız. Oluşan karışımı en az bir gece bekletiniz. Bu karışımı parkeyi sileceğiniz suyun içerisine aktararak ya da direkt parkeye sprey yardımıyla yayarak silebilirsiniz. Bu karışım hiçbir şekild eparkeye zarar vermez ve sanıldığının aksine sirke kokusunu hissettirmez. Sirke kokusunun çıkmamasının sebebi; limon suyundaki maddelerin sirkenin kokusunu bastırarak aynı zamanda temizleyici etkisini ortaya çıkarmasıdır.

Parke bakımını evlerde haftada bir; ofislerde ise 3 günde bir yapmak gerekir. Evlerde halılar parkeleri korur ve daha az yıpranmasını sağlayarak ofislere nazaran daha seyrek bakım gerektirir. Aynı zamanda evin içerisinde ayakkabı kullanılmadığı için ayakkabının parkeye verdiği zarar da görülmez. en fazla plastik terlikler ve mobilyalar parkeye zarar verir. Mobilyalar genelde sabit olarak yer kapladıkları için zararları fazla göze batmaz. Terlikte ise yumuşak plastik madde tercih edilirse zarar minimuma indirilerek parke bakım süresi de uzamış olur. Ofislerde ise parke bakımlaır daha sık olmalıdır. Sürekli üzerinde ayakkabı ile gezilmesi ve çok fazla sandalyenin bulunması; tüm bunlarla birlikte halı ya da koruyucu herhangi bir kaplama maddesi kullanılmaması parkeyi kısa zamanda yıpratır. Yıpranmanın önüne geçmek için ise 3 ya da 4 günde bir bakım yapmak gerekir.

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla