Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.02.2016, 13:14   #4 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ses kısıklığına ne iyi gelir

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

ses kısıklığı, ses kısıklığına ne iyi gelir, ses kısıklığı bitkisel tedavi



Ses kısıklığı farenjit, bademcik şişmesi gibi sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıktığı gibi kişinin yüksek sesle aniden bağırması, alkol tüketilmesi, sigara tüketilmesi nedeniyle de ortaya çıkabilmektedir. Ses kısıklıklarının büyük bölümü soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Normal şartlarda ses kısıklığı maksimum bir hafta kadar sürmektedir. Eğer yaşamış olduğunuz ses kısıklığı problemi bir haftadan fazla süredir devam ediyorsa bu durum ciddi bir sorunun habercisi olabileceğinden ötürü vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz doktoruna görünmeniz faydalı olacaktır. Ses kısıklığına neden olan durum alanında uzman kişiler tarafından tespit edildikten sonra tedavi sürecine geçilmektedir.

Ses kısıklığı özellikle boğaz bölgesinin nemsiz kalmasından dolayı da meydana gelmektedir. Eğer gün içerisinde az miktarda su içiyorsanız boğazınızı nemli tutabilmek adına daimi olarak su içmeye özen gösterin. Bu sayede nemden kaynaklı olan ses kısıklığı problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Ses kısıklığına neler iyi gelir diye merak ediyorsanız gelin alternatif tıp dünyasında yer alan hangi bitkilerin ses kısıklığını giderme konusunda etkili olduklarını öğrenelim.

Ekinezya: bu bitki özellikle iltihap kaynaklı ses kısıklıklarını giderme konusunda etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan ekinezya, boğaz bölgesinde yer alan enfeksiyonların kısa süre içerisinde geçmesine yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak ekinezya çayını tüketmeniz ses kısıklığı probleminizin ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Zencefil: birçok derde derman olan zencefil, boğaz bölgesinde yer alan bakterilerin yok olmasını sağlayarak iltihapların kurutulmasına yardımcı olur. Bu sayede yaşanan ses kısıklığı probleminin de ortadan kaldırılması mümkündür. Özellikle yüksek sesle bağırmaktan dolayı boğaz bölgenizde tahrişler meydana geldiyse ve sonrasında ses kısıklığı yaşadıysanız zencefil çayı sayesinde boğaz bölgenizi yumuşatıp boğazınızın rahatlamasını ve bir süre sonra sesinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.


Sarımsak: doğal antibiyotikler arasında yer alan sarımsak, sirke ile birlikte tüketildiğinde iltihapların kurumasına yardımcı olur. Boğaz bölgesinde meydana gelen iltihaplanmalar ses kısıklığının yaşanmasına neden olduğu için sarımsak ve sirke tüketilerek iltihapların kurutulması ve sesin açılması mümkündür.

Papatya çayı: larenjit kaynaklı olan ses kısıklıklarını ortadan kaldırması ile bilinen papatya çayı, ayrıca uykusuzluğa ve öksürüğe karşı da ideal bir çay türüdür. Papatyaların taze olması aşırı derecede önemlidir. Bu yüzden papatya çayını demlemek için alacağınız papatyaların taze olmasına özen gösterin. Merdiven altı kuruluşları tercih etmek yerine kendisini kanıtlamış olan aktarıcıları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla