Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.2016, 13:24   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Polimiyozit Hastalığı Nedir?

Polimiyozit Hastalığı Nedir?




POLİMİYOZİT NEDENLERİ, BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Polimiyozit sıklıkla çocuklarda ergenlik çağında başlayan ve erişkinlerde de görülen kalıcı iltihabi bir kas hastalığıdır. Polimiyozit hastalığındsa periyodik alevlenmeler olur. Polimiyozitin sebebi henüz bilinmemektedir. Ebeveynlerde de polimiyozit hastalığı var ise bazı çocuklarda bir yatkınlık söz konusu olabilir. İnklüzyon cismi miyoziti olarak da adlandırılan bu hastalığın en ağır şeklini viral bir enfeksiyon tetikleyebilir. Polimiyozit bazen Lupus eritematozus ve Jüvenil artrit gibi hastalıkların seyri sırasında da görülebilir. Bazı hastalarda polimiyozit hastalığına bir tümör de eşlik edebilir.

POLİMİYOZİT HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Polİmİyozit hastalarının veya polimiyozit hastası çocukların gövde ve çevresindeki kaslarda güçsüzlük olur. Bu hastalar merdiven tırmanmakta veya kollarını yukarı kaldırmakta güçlük çekerler. Polimiyozitli hastaların kasları ağrılı ve hassastır. Hasta genellikle kendini çok güçsüz hisseder ve kilo kaybeder. Hafif ateş, iştahsızlık, yüz, diz veya dirsek etrafında kırmızı, kabarık döküntü ve genel bir hastalık hissi olabilir.

POLİMİYOZİT HASTALIĞI TEŞHİSİ

Çocukta veya erişkin hastada polimiyozit semptomları var ise doktor onun kas gücünü muayene edip, kan ve idrar tetkiklerini ister. Ayrıca elektromiyografi ve sinir ileti hızı gibi kas ve sinir aktivitelerini ölçen incelemeleri de isteyebilir. Tanıyı doğrulamak için doktor hastadan bir kas biyopsisi alabilir.


__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla