Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.02.2016, 12:02   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En Büyük Şelalesi

Dünyanın En Büyük Şelalesi

Dünyanın En Büyük Şelalesi Hakkında Bilgi, Dünyanın En Büyük Şelalesi, şelale




Dünyanın en yüksek yerden akan şelalesi olarak Angel Şelalesi biliniyor. Yerliler tarafından Salto Angel şelalesi olarak adlandırılmıştır. Dünyanın en yüksekten akan şelalesi unvanına sahip olup yüksekliği 978 metre olup 800 metreden şelale suları rüzgarla savrularak düşmektedir. Görselliği ile insanları kendisine hayran bırakıyor yüzlerce metre yükseklikte düşen su yere yağmur taneleri gibi serpiliyor.

Venezuela’da bulunduğu gibi tatile ve geziye gidenlerin mutlaka görmeleri gereken doğa harikalarındandır. Şelale 20. yüzyıl başlarında ernesto Sanchez la Cruz tarafından keşfedildi. Dünyaya tanıtılması 1935 yılında ABD’li pilot Jimmie Angel tarafından keşfedildi. Varlığını öğrenmesi sonucunda değerli taşlar ve güzelliği bulmak için yolculuğa çıkmıştır. Yolculuk sırasında karısı ve iki arkadaşıyla tekrardan uçak yolcuğuna çıkar ama şeytan kanyonunda düşer. Zorlu doğa hayatında 11 gün boyunca yaşam savaşından sonra kasabaya gelerek Angel’in yaşadıkları efsane haline gelir.

Şelale dağlık bölgelerde olduğu gibi oldukça yüksektir. Görsel olarak size şölen yaşatacaktır. Dünya sırasında 1. sıra olup düşme sırasında 2. sıradadır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla