Tuzun Farklı Kullanım Alanları
Tuz Türk mutfağının vazgeçilmez parçalarından biridir. Sağlık problemlerinden dolayı tuzsuz yemek yemek zorunda kalanlar hayatın da tatsız tuzsuz olduğundan dem vurur hatta. Tuzu yemeklerimizi lezzetlendirmek için kullansak da genellikle, bunun dışında da birçok kullanım alanı vardır aslında. İşte onlardan bazıları;
1.Yumurta Testi
1 su bardağı suyun içinde 1 tatlı kaşığı tuzu eritin ve yumurtayı içine atın. Eğer yumurta batıyorsa taze, suyun üzerine çıkıyorsa bayattır.
2. Koku Giderici
Sarımsak ve soğan doğradıktan sonra ellerinizi tuzla ovarak kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
3. Peynir Koruyucu
Peynirlerinizin ömrünü uzatmak için tuzlu su ile ıslatılmış kağıt havluya sarabilirsiniz. Bu, bakteri oluşumunun önüne geçecektir.
4. Fırın Temizleyici
Fırında pişirdiğiniz yemek mi taştı? Dert etmeyin. Dökülen yemeğin üzerine gerekli miktarda tuz dökün. Bu, yanık oluşumunun ve kötü yanık kokusunun önüne geçecektir.
5. Karınca Kovucu
Bahar aylarında evi basan karıncalardan bıktınız mı? Karıncaların eve girdikleri noktalara tuz serpin, ziyaretlerinden vazgeçtiklerini göreceksiniz.
6. Yangın Söndürücü
Ocakta yaşanan talihsizlikler sonucu yemeğiniz alev alırsa eğer üzerine tuz atın.
7. Lavabo Açıcı
Tıkanan lavabo borusuna bol miktarda tuz dökün ve üzerine kaynar su dökün. Borudaki tıkanıklık açılacaktır.
8. Renk Koruyucu
Parlak renkli kıyafetlerinizi yıkarken makinenin deterjan gözüne 1 çay bardağı tuz ekleyin. Çamaşırlarınızın renginin canlandığını göreceksiniz.
9. Ayak Rahatlatıcı
Yorucu bir günün ardından ayaklarınızı tuzlu suyla ovarak yıkayın. Yorgunluğunuzu aldığını göreceksiniz.
10. Ağız Gargarası
Tuzlu su ile yapacağınız gargara diş ağrılarını hafifletecek ve iltihaplı damakları rahatlatacaktır. Açık yaranız varsa bu uygulamayı yapmayın.
11. Buz Önleyici
Camlarınızı iç taraftan tuzlu su ile sildiğiniz takdirde dondurucu soğuklarda bile buz tutmayacaklardır.