Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.02.2016, 14:51   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sincaplar Ne Yer?

Sincaplar Ne Yer?

sincaplar ne yar, sincapların beslenmesi, sincap yaşamı, sincaplar nerede yaşar, sincaplar hakkında




Sincaplar doğal yaşımın en sevimli kemirgenleridir. Ev ortamında da beslenmesi yaygınlaştığından dolayı sincaplar ne yer konusu sincap besleyen kişileri yakından ilgilendiriyor. Sincapların sağlıklı bir şekilde beslenmesi için öncelikli olarak sincaplar nerede yaşar sorusuna cevap bulunmalıdır çünkü sincapların yaşam alanları tam anlamıyla tanınacak olursa bu hayvanlar daha sağlıklı bir şekilde beslenebilir.

Sincaplar ormanlık alanlarda serbest bir şekilde yaşadığından dolayı yaban hayatının bir parçası olarak kabul edilir. Biz insanlar sırf sevimli olduklarından dolayı sincapları esarete mahkum etmekteyiz. Bu yüzden bir hayvan sever olarak sincapların kafes içerisinde beslenmesine karşı olduğumuzu belirtmek isterim.
Sincaplar ne yer konusunda yaptığım incelemeler sonucunda sincapların ceviz, meşe palamudu, iğne yapraklı ağaçların tohumlarını, çiçek tomurcuklarını ve fındık gibi yemişleri yediğini gözlemledim. Sincaplar aç gözlü hayvanlar sınıfında yer alır. Buldukları her şeyi yuvalarına taşırlar. Hatta yuvaları tıka basa yiyecek ile dolduğunda topladıkları tohumları ve çeşitli besinleri toprağa gömmektedirler. Birçok sincap gömdüğü yiyeceğin yerini daha sonra unuttuğun için toprağa gömülen bu tohumların bitki neslinin ilerlemesinde etkili olduğu da bilinmekte. Bu durum da sincapların doğaya bir faydası olarak gösterilebilir.
Sincaplar nerede yaşar derseniz sincap popülasyonunun Avrupa, Japonya ve Türkiye gibi yerlerde yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde özellikle Trakya bölgesinde sincaplara sıklıkla rastlamak mümkündür. Doğanın en güzel canlılarından birisi olan sincapları sırf görsel bir şölen için kafeslere hapsetmeyin. Emin olun bu canlılar doğada daha güzeldir. İlla sincap beslemek istiyorsanız doğadaki sincapları beslemeniz daha mantıklı olacaktır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla