Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2016, 09:48   #3 (permalink)
MalıHulya
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden intihar Edilir?

Videoda anlatılan faso-fiso. Yok bilinç altı , yok üstü, yok sağı-solu. Zerre acımam intihar edenlere. Gavurlar zaten gideceği yer belli. Gel gelelim İntihar eden Müslümanlara. Ya kardeşim derdin ne olursa olsun. İster borcun olsun, ister ailevi sorunların olsun, ister sevgilinden ayrıl ( bu da beni hep güldürmüştür sevgilisinden ayrılıp intihar etmek ) ister tecavüze uğra fark etmez. Bunlar seni İntihara değil Allah'a yöneltsin. Bu tür insanlar Dini zayıf insanlar.Aç avuçlarını et dua'nı. Niye kapıma geldin demez ki. Allah kulunun elini boş çevirmekten haya eder. Zülme uğrayanlar, haksızlığa uğrayanlar, tecavüze uğrayanlar sizler 'mazlum' sıfatındasınız. Mazlumun gözyaşı bedduadır. Sizler ile Allah arasında perde yoktur. Peygamberimiz diyor ya, muhakkak kabul olur.

Ne diyor Nisa 29. da :
Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.

Devam

Nisa 30 :
Kim haddi aşarak ve zulmederek bunu yaparsa, onu cehennem ateşine atacağız. Bu, Allah’a pek kolaydır.

Hadi geç bunları de , şu altı çizili kısım bile beni korkutmaya yeter.

Yeri geldiğinde ' ya bizim Peygambarimiz en güzeli' derler. Ee Peygamberimiz diyor ki : 'Yedi helâk edici şeyden sakınınız. Bunlardan biri de,haklı durumlar müstesna, Allah’ın haram kıldığı bir cana kıymaktır.' Bizim Peygamberim diyor bunu. Diğer ayetler gibi ve bunda da kendi canına kıymakta var.

Geçenlerde bir öğretmen öğrenciyi taciz etti ve bayan öğrenci intihar etti. Sosyal medya da yazmışlar ' Mekanın Cennet olsun, Allah seni en güzel mekana koysun vs vs ' koymaz kardeşim.
İslam'da intihar haram, şiddetle yasaklanmış, ayetlerle belirtilmiş. Tevbesi mümkün olmayan tek günahtır. Öldün gitti , bitti tevbe kapın kapandı senin artık, tevbede edemezsin. Hangi şartlar altında olursanız olun yasaklanmıştır.
Emanettir bize bu beden, size birşey emanet edildiğinde 'aman aman sakın birşey olmasın', gözünüz gibi bakarsınız da Size o bedeni verene mi ihanet edersiniz ?
Diyeceksiniz ki : Olaylar intihara sürükleniyor. Haa bak ne diyor ayet :

'Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz." derler.' (Bakara 155-156)

Sabrın sonunda mükafat varsa ki Rabbim belirtmiş. Bize sabretmek düşer.

MalıHulya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla