Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.2016, 11:32   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nomofobi Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Nomofobi Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?



Nomofobi: Telefonsuz Kalma Korkusu

Teknolojinin getirileri olduğu gibi götürülerinin de olduğu bir gerçek. İşte onlardan biri: Nomofobi. Yani cep telefonuna bağımlı olma hali ve onsuz kalma korkusu. Gülünç gelebilir ama bu korku türü son yıllarda oldukça artmış durumda. Çeşitli nedenlerle telefonsuz kalmış kişiye dünyayı dar eden bu fobi, insanların yaşam kalitesini etkiliyor; panik atak, depresyon ve kalp çarpıntısına sebep oluyor. Nomofobi; ulaşamama ve ulaşılamama, iletişim kopukluğu ve internete girememe korkusu yaşayan kişilerin ortak dıramı.

Çözüm: Dijital Diyet

7/24 bağımlı olduğunuz teknolojiden bir an için ayrı kalamıyor musunuz? ‘’Olmadan yaşayamam‘’ diyenlerden misiniz? İnternetsiz, telefonsuz olunca korunmasız gibi hissediyor, onlarsız sokağa dahi çıkamıyor musunuz? O halde dijital diyete ihtiyacınız var. Klinik vakalar dışında, kişinin kendi kendine uygulayabileceği bu diyetle insanlar, dijitalleşmeyle olan ilişkisini daha normal boyutlara çekebiliyor.

Dijital Diyet Nasıl Yapılır?

‘’Tüm elektronik cihazları kaldırın, dumanla haberleşin, Robinson Crusoe gibi yaşayın’’ demiyoruz ancak dijital ve elektronik eşyaları biraz daha dozunda kullanabilirsiniz. Günlük hayatınızda dijital ve elektronik cihazlar kullanarak yaptığınız bazı şeyleri manuel şekilde de yapabilirsiniz. Mesela elektronik cezve kullanarak yapacağınız kahveyi elle yapabilir, sabahları uyanmak için elektronik saat yerine klasik çalar saat kullanabilirsiniz. Evinizin duvarlarını fotoğraflarla süslemek varken elektronik çerçeve kullanmanıza ise hiç gerek yok.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla