Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.02.2016, 13:05   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kaş Kalemi Kullanmayın

Kaş Kalemi Kullanmayın


kaş kalemi, kaş kalemi zararlı mı, kaş kalemi niçin kullanılmamalı, kaş kalemi güzelleştirir mi, kaş kalemi mi kaş farı mı kullanılmalı



Kaşlar ifadenizi belirlediği için yüzünüzde en çok dikkat etmeniz gereken kısımlardan.

Kendini doğru ifade etme, iletişimin olduğu gibi güzelliğin de en önemli kriterlerinden biri. Sizi yansıtan sayısız detay olabilir; saçınız, giyim tarzınız, konuşma biçiminiz. Hepsi ile kolayca oynamak mümkün. Ama söz konusu olan ifadenizi belirleyen kaşlarınız ise konusunda uzman, güvenilir bir ele ihtiyacınız var.

Kalıcı makyaj uzmanı Demet Tecir, “Gözler ruhun aynası, kaşlar da bu ruhun en güzel çerçevesi. Rengi, gürlüğü, modeli, kavisi gözlerinizin ve yüzünüzün şekline göre yerli yerinde mi? İlk önce buna bakılmalı. Fark yaratan kaş detayı, doğru ifade için çok önemli” dedi.


“Abartılı kaşlar, ifadeyi bozar”

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğal uygulamaların talep gördüğünü anlatan Tecir, “Doğala en yakın olan çalışmalar, her zaman daha genç ve taze bir görünüm sunuyor. Türk kadınları olarak sık yapılan hataların başında, konusunda uzman olmayan kişilerden hizmet almak geliyor. Abartılı kaşlar, ifadeyi bozuyor. Üstelik zaman ve para kaybı olarak büyük hüsran yaratıyor” ifadesini kullandı.
Kaşlar hakkındaki yanlış uygulamalardan birini “İp ve ağda ile ters yönde alınan kaşlar” olarak tanımlayan Tecir, “Zamanla kıl kökü deforme oluyor ve kaş küsmesi dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Diğer bir yanlış ise iki haftalık periyotlar halinde alınması gereken kaşların daha erken alınması ve beraberinde batık oluşması” diye konuştu.

“Kaş kalemi yerine kaş farı”

Sayılı göz rengi olmasın karşın yüzlerce kaş çeşidi olduğunu belirten Tecir, “Önemli olan doğru elde ve yüze en uygun dizaynı bulmak. Kaşlarınız yer yer seyrek ise kaş farıyla, kılların arasını hafif dokunuşlarla doldurun. Kaş kalemini çok fazla önermiyorum. Çünkü kaş kalemleri genelde ya çok yağlı ya da çok kuru. Kuru olan kalemler kaşları yoruyor ve hasar veriyor, yağlı olanlar ise kılları döküp seyrelmesine neden olabiliyor” şeklinde konuştu.

“Bir saatini ayır, iki yıl kullan”

Kaştaki kıl oranının yetersiz olduğu durumlarda kalıcı kaş dizaynı uygulanır. Kalıcı kaş dizaynı tekniklerinden günümüzde en popüler olarak öne çıkan teknik, kıl efekti verilmiş kalıcı kaş kontür uygulamasıdır. Kaş kontürü uygulamasına başlamadan önce yüz hatlarına ve göz şekline bağlı kalınarak ölçümler yapılır. Bu ölçümler yapılırken yüzdeki altın orana bağlı kalınarak özel cetvellerle ölçüm yapılır.
Yapılan ölçümler sonucunda oluşturulan kaş şekli, anestezik krem uygulamasından sonra işleme alınır ve sabitlenir. İşlem sonrasında ise kalıcı ve doğal kaş görünümü elde edilmiş olunur, ama tabiî ki işlem sonrası uzmanın önerdiği şeklide herhangi bir komplikasyon oluşmaması açısından bir hafta süreyle onarıcı kremlerle ev bakımı uygulanır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla