Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır! Kış ayının vazgeçilmezi tarhana çorbası, memleket hasreti çekenler ve içi ısınsın isteyenler için sizlerle! Malzeme Listesi
3 yemek kaşığı tarhana
göz kararı nane
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı tavuk suyu
göz kararı pul biber
göz kararı kara biber
Hazırlanışı
Adım 1
Tarhanayı önceden ıslayın. Ayrı bir yerde tavuk suyunu salçayı ve sıvı yağı ekleyip biraz kaynatın.
Adım 2
Soğuk su ilave ederek önceden ıslattığımız tarhanayı ekleyin. 15-20 dk kaynatın ve kaynayana kadar karıştırın.
Adım 3
Kaynadıktan sonra tuz, pul biber, karabiber ve naneyi ekleyin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
Çorbanızı kaynayana kadar karıştırmazsanız çorbanız topak topak olabilir.